Görüş Bildir

Emekliler Masada!

SGK ile bankalar arasında emeklilere, aylıkları karşılığında belli miktar promosyon verilmesi için yürütülen pazarlığa, Türkiye Emekliler Derneği de emeklileri temsilen katılmayı amaçlıyor

Emekliler Masada!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emeklilere, aylıkları karşılığında belli miktar promosyon verilmesi için yürütülen pazarlığa Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de emeklileri temsilen dahil olma talebinde bulundu.

Emeklilerin, 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanların maaşları karşılığında aldığı banka promosyonunun, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme gelen tartışmalar, AK Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.

EMEKLİLER PROMOSYON PAZARLIĞINDA MASADA OLMAK İSTİYOR

Asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesi, emekli aylıklarına zam yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması uygulamalarını hayata geçiren hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi vaadini de hayata geçirmeye çalışıyor. Yaklaşık 11 milyon emekli de SGK ile bankalar arasında yürütülen görüşmeleri merakla takip ediyor.

"KEÇİÖREN METROSU BİLE BİTTİ PROMOSYON GÖRÜŞMESİ BİTMEDİ"

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün,  emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesini ilk kez kendilerinin gündeme getirdiğini söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır emeklilerin aylıkları karşılığında belli miktar banka promosyonu alabilmesi için mücadele ettiklerini belirten Ergün, promosyon taleplerinin hükümet tarafından kabul görmesinin ve bu yönde bankalarla birtakım görüşmelerin yürütülmesinin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Ergün, promosyon pazarlığının uzamasının ve yapılan bazı olumsuz açıklamaların emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını ve üzdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye Emekliler Derneği yaklaşık 1 milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük emekli sivil toplum kuruluşu. Üyelerimiz haklı olarak promosyon görüşmelerinin neticesini yakından takip ediyor. Görüşmelerin uzaması nedeniyle özellikle son günlerde Türkiye'nin dört bir yanındaki üyelerimizden çok sayıda telefon alıyoruz. 'Ne oldu bizim promosyon işi, Keçiören Metrosu bile bitti promosyon görüşmesi bitmedi' diyorlar. Baştan sona kadar da haklılar. Yaklaşık bir yıldır 'pazarlıklar sürüyor' şeklindeki açıklamalarla emekliler daha fazla oyalanmamalı. Bu açıklamalar emeklilerin kafasını karıştırmanın dışında bir işe yaramıyor. Madem pazarlıklar devam ediyor biz de pazarlık masasında olmalıyız. Türkiye Emekliler Derneği'nin o masada olması kesinlikle hükümetin elini daha da güçlendirecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi