Emekliler tek çatı altında olsun

Yeni kurulan HAK Emekliler Derneği (HAK EMER-DER) Başkanı Bayram Altun ve beraberindeki heyet, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'a ziyarette bulundu.

 Emekliler tek çatı altında olsun

HAK-İŞ'ten yapılan açıklamaya göre Arslan, ziyarette yaptığı konuşmada, derneğin kuruluşundan duyduğu memnuniyeti belirterek emekli maaşları, intibak yasası, aylık bağlama oranları başta olmak üzere yaşlılık aylığı bağlanan bütün emeklilerin sorunlarının çözümü için birlikte hareket edileceğini ifade etti.

HAK-İŞ teşkilatına çağrıda bulunan Arslan,

"Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın üyesi olarak emekli olmuş işçi kardeşlerimiz başta olmak üzere yaşlılık aylığı bağlanan tüm emeklilerimizi HAK EMEK-DER'e üye olması için çağrı yapıyor, tüm emeklilerimizi HAK EMEK-DER çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz."

dedi.

Her yıl HAK-İŞ'e bağlı sendikalara üye binlerce işçinin emekli olduğunu belirten Arslan, bu işçilerin taleplerini dile getiren bir çatı altında toplanma konusunda yoğun taleplerin söz konusu olduğunu aktardı.

Arslan, bu talebin karşılanması konusunda dernek kurucularının sorumluluk aldıklarını dile getirerek, bundan ötürü kendilerini tebrik etti.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin, maaş, intibak yasası ve aylık bağlanma oranları gibi ciddi sorunları olduğuna işaret eden Arslan, bu sorunların çözümü için derneğin gereken mücadeleyi vereceğini, HAK-İŞ olarak, kendilerinin de bu mücadeleye destek olacaklarını bildirdi.

Arslan, ilerleyen günlerde HAK-İŞ'e bağlı bir emekli sendikasının da kurulacağını açıkladı.

EMEKLİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

HAK EMEK-DER Başkanı Bayram Altun ise HAK-İŞ çatısı altında bulunmanın gurur verici olduğunu belirterek derneği, 15 milyona yakın işçi ve Bağ-Kur emeklisinin taleplerini dile getirmek için kurduklarını söyledi.

HAK-İŞ ile işbirliği içinde hareket edeceklerini vurgulayan Altun, konfederasyonun kendilerine gerekli desteği vereceğinden emin olduklarını anlattı.

Altun,

"81 ilin tamamında örgütlü büyük HAK-İŞ ailesinin gücüyle işçi ve Bağ-Kur emeklilerimizin sorunlarını en kısa sürede kamuoyunda gündeme getirerek çözüme kavuşturmak için mücadele edeceğiz."

ifadesini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz