Emeklilere bayram ikramiyesi yatacak mı?

Siyasette ve toplumda son günlerde en çok konuşulan emeklilere ek zam hesaplara ne zaman yatırılacağı konuşulurken bayramın yaklaşması sonrası gözler bayram ikramiyesine çevrildi.

Emeklilere bayram ikramiyesi yatacak mı?

İşte emekliler için kulislerde konuşulan bayram ikramiyesi için konuşulan arakamlar:2021 yılında 1000 liradan 1100 liraya yükselen bayram ikramiyesi için bu yıl daha yüksek bir zam oranı gündeme geldi.

Emekli ikramiyesinin 5 bin liraya yükseltilmesi ile ilgili iddia kulisleri hareketlendirdi. Milyonların gözü kulağı ikramiyeleriyle ilgili açıklanacak karara çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günler de emekli maaşlarına yapılan zam kararını açıklarken “2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz” ifadelerini kullanması emekli ikramiyesi ile ilgili beklentileri daha da yükseltti.

Milyonlarca emekli bu yıl ilk ikramiyesini 10 Nisan’daki Ramazan Bayramı’nın öncesince alacak. Hükümetin emekli ikramiyelerini 5 bin liraya çıkartacak düzenlemeyi ise Mart ayına kadar Meclis’ten geçirmesi bekleniyor.

Bu yıl emekliye yüzde 49,5 oranında zam yapılmış en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltilmişti ancak kulislerde şimdi de emeklinin bayram ikramiyelerine de zam yapılacağı konuşuluyor.

İddialara göre emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında aldıkları 2 bin liralık ikramiyeler 5 bin liraya yükselecek. Böylece yılda 4 bin liralık ikramiye alan emeklilerin o ikramiye tutarı 10 bin liraya yükselmiş olacak.

Haber: İsa İPEK

Kaynak: Diyarbakır Söz