Emlak sektöründe köpük ortadan kalktı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ekonominin kalkınması adına son attıkları adımların değerlendirildiği bir toplantı düzenledi.

Emlak sektöründe köpük ortadan kalktı

Bakan Bolat, emlak sektöründe de ciddi anlamda satış fiyatlarında köpüğün ortadan kalktığını gözlemlediklerini söyleyerek,

"Sektör yetkililerinden de bu konuda bilgi alıyoruz. Biz de piyasayı denetliyoruz. Bu minvalde Türkiye Emlak Müşavirler Federasyonu da 10 gün kadar sonra bizi ziyaret edecek. Bu konuda atılan adımlardan dolayı teşekkür edeceklerini söylediler" 

diye konuştu.

Bakan Bolat, önemli olan durumun, kayıtlı ekonomiyi güçlendirmek olduğunu aktararak,

"Kayıt dışı faaliyetleri, haksız kazançları, fahiş kazançları, spekülatif uygulamaları, manipülasyonları hem denetlemek ve cezalandırmak, hem de ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Yoksa ticaretin artması bizi mutlu eder"

ifadelerini kullandı.

'ONLARDAN DA İNDİRİM BEKLİYORUZ'

Bolat, gıda perakendecileri ile birçok toplantı yaptıklarının bilgisini vererek,

"Onların da uygulamaları ile ilgili yanlış bulduğumuz konularda denetimlerimizi artırdık. Onlardan da indirimler bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında büyük bir indirim kampanyası bütün marketlerden bekliyoruz. Bu konuda öncülük edenlere de teşekkür ediyoruz. Piyasadaki enflasyonu azdıracak uygulamalara karşı mücadelemizle enflasyonla mücadelede başarılı olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın"

 dedi.

MASFED BAŞKANI: GÜZEL HABERLER ALIYORUZ

MASFED Başkanı Erkoç, araç fiyatlarında düşüş yaşandığını belirterek,

"Hepimizin bildiği Türkiye'de köpük dediğimiz araçlar artık normal liste fiyatının üzerinde satılıyordu. Torpili olmayan insanlar araba alamıyordu. Ya da ekstra bedel ödemeyenler araç alamıyordu. Araç bulmada ciddi sorunlar yaşanıyordu. Bu da tabii haliyle 2'nci el otomobil fiyatının da yükselmesine sebep oluyordu. Sanki galericiler, motorlu araç satıcıları fiyatları yükseltiyormuş gibi böyle bir algı vardı. Halbuki en çok mustarip olanlar bizim sektörümüzün mensuplarıydı. Gün, tarih, sayı vermeyen bayiler artık vatandaşlarımızı aramaya başladılar. Güzel haberler alıyoruz. Hatta bazı markalarda kampanyaların yapıldığını görüyoruz. Şu anda bizim gördüğümüz kadarıyla yüzde 10-15 civarında fiyatlarda düşüş oldu. Tabii bu bizi sevindiriyor"

diye konuştu.

Haber merkezi 

Kaynak: Diyarbakır Söz