Enerji Bakanı Yıldız Libya'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Libya Milli Genel Kongre (MGK) Başkanı Muhammed el-Mugaryef bir araya geldi.

Enerji Bakanı Yıldız Libya'da

Libya'nın başkenti Trablus'taki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde basına kapalı yapılan ve yarım saat süren görüşme sonrası açıklamada bulunan Yıldız, ''Petrol Bakanı Abdulhadi el-Arusi, Elektrik Bakanı Ali el-Muhayrık ve MGK Başkanı El-Mugaryef ile ayrı ayrı görüşmeler yaptık. Son derece verimli geçen görüşmeler neticesinde Libya'dan son derece memnun ayrılıyorum'' dedi.

Libya'nın normalleşme sürecinde, Türkiye'nin sunabileceği katkıları ele aldıklarını belirten Yıldız, ''Libya, bir savaştan çıktı, normalleşme süreci Petrolde yeni sahaların açılıp işletilmesiyle mümkün olacak. Biz, yeni petrol sahaları talep ettik'' diye konuştu.

Ziyaretin enerji sektörü açısından son derece önemli olduğunu dile getiren Yıldız, Önümüzdeki aylarda tekrar buraya gelerek, somut sonuçları ele almayı temenni ediyoruz'' ifadesine yer verdi.

Eğitim amacıyla Türkiye'ye davet edilen Libyalı mühendis, teknisyen ve teknikerler olduğunu dile getiren Yıldız, bu kişilerin hızlıca eğitimlerini tamamlayıp, ülkelerine hizmet sunmaları için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Son olarak Muhammed el-Mugaryef;le gün boyu gerçekleştirdiği görüşmeleri tekrar gözden geçirdiklerini kaydeden Yıldız, kendilerine, Türkiye'nin sunabileceği katkıları anlattıklarını, El-Mugaryef'in de görüşmeden oldukça memnun olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler