Engellilerin Yasa Tepkisi

Diyarbakır’daki tüm engelli kurum ve kuruluşları bir çatı etrafında toplayan Diyarbakır Engelliler Meclisi, kentlerin engelli erişimine uygun hale getirilmesini 3 yıl erteleyen yasa teklifine sert tepki göstererek, “Haklarımız ertelenirse hesabını sandık başında sorarız” dedi.

Engellilerin Yasa Tepkisi

Diyarbakır'daki engelli kurum ve kuruluşları bir çatı etrafında toplayan Diyarbakır Engelliler Meclisi, kentlerin engelli erişimine uygun hale getirilmesini 3 yıl erteleyen yasa teklifine tepki gösterdi.

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 5378 sayılı Kanun'a göre tüm kamusal alanların ve toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için tanınan 7 yıllık sürenin bitimine yakın bu sürenin 3 yıl daha ertelenmesi ile ilgili Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda açıklama yaptı.

HESABINI SORARIZ

Diyarbakır Engelliler Meclisi adına ortak açıklamayı okuyan Azdülaziz Dayan, kamu kurum ve kuruluşlarına kamusal alanların ve toplu taşıma araçlarının engelli erişimine uygun hale getirilmesi için tanınan 7 yıllık sürenin 7 Temmuz 2012'de dolacağını hatırlattı. Dayan, "Kamu kurum ve kuruluşlarının ve belediyelerin yollar, kaldırımlar, yeşil alanlar, yaya geçitleri, resmi yapılar, spor alanları, toplu taşıma araçları gibi yerlerin 7 yıl içinde özürlüler için erişilebilir duruma getirilmesi gerekmektedir" dedi.

Ak Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Amasya Milletvekili Avni Erdemir'in 7 yıllık süreye 3 yıl daha ekleyen kanun teklifi verdiklerini hatırlatan Dayan, şöyle konuştu:

CEZAEVİ Mİ OLACAK

"Türkiye'yi engellilere cezaevine dönüştürmek, saklamak, sosyal hayattan koparmak, ötekileştirmek, yok saymak ne siyasete, ne ahlaka ne de vicdana sığar. Kanun ve yasalarda kendi üstüne düşen görevi yapmayan hükümet, faturayı yine engellilere kesmeye çalışmaktadır. Biz engelli yurttaşlar olarak da eğer bu yasa üç yıl daha ertelenirse hesabını sandık başında soracağımızı belirtiyoruz."

Dayan, Diyarbakır Engelliler Meclisi olarak yasa uygulamasının ötelenmemesini, hatta daha da güçlendirilerek yürürlüğe girmesini sağlayacak adımlar atılmasını beklediklerini söyledi. Dayan, "Bir gün siz de engelli olabilirsiniz. Bu yasa bir gün size de lazım olabilir" ifadelerini kullandı

Kaynak: Diyarbakır Söz