Erdoğan, Afrika ile 50 milyar dolarlık ticaret öngörüyor

Başbakan Erdoğan, 2015 yılına kadar Afrika ülkeleri ile olanticaret hacminin 50 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Erdoğan, Afrika ile 50 milyar dolarlık ticaret öngörüyor

Yeni yılın ilkl yurtdışı gezisini Afrika ülkelerine yapan Başbakan Erdoğan, iş forumlarına katılıp çeşitli ticari antlaşmalar imzalayacak.

Türk iş adamlarından büyük bir heyetin de eşlik ettiği gezide Erdoğan, ticaret ve yatırım için işbirliği fırsatları arayacağı Türk-Gabon iş konferansında konuşma yapacak.

Erdoğan daha sonra Afrika gezisinin ikinci durağı olan Nijer’i ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Muhammed İsofu ile görüşecek.

DİPLOMATİK SALDIRI

Gezinin son günü 10 Ocak’ta Senegal’e giderek Cumhurbaşkanı Macky Sall ve Başbakan Abdul Mybae ile görüşecek. Türkiye’nin Senegal ihracatı 2012 yılı Ocak-Ekim döneminde bir önceki yıla göre düşüş göstermişti.

Türkiye, son üç yılda 19 Afrika ülkesinde büyükelçilik açtı. Erdoğan, önümüzdeki birkaç ay içinde büyülçilik sayısını 34’e çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, Türkiye’nin ticaret hacminin 2003 yılında 5 milyar dolarken, 2011 yıı sonunda 17 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz