Görüş Bildir

Esnaf 200 bin lira ilave kredi istiyor

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Vali Ali İhsan Su ile görüştü. DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu taleplerini iletti.

Esnaf 200 bin lira ilave kredi istiyor

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, ile bölgedeki diğer illerin esnaf odası temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda depremden zarar gören esnafların sıkıntıları konuşuldu. Toplantıdan sonra heyet Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali İhsan Su‘yu makamında ziyaret etti. Vali Su’ya esnafların talepleri iletildi.

TALEPLERİNİ İLETTİLER

Bölge esnaf ve sanatkarlar odası birlikleri, depremden zarar gören esnaflar için taleplerini şu şekilde sıraladı: “Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârlara 1 veya 2 yıl süreyle hibe şeklinde işsizlik ödemesi yapılması. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların Bağkur ve SGK primi ödemelerinin 2 yıl süreyle ertelenmesi, geçmiş borçlarının ise silinmesi. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârlardan sicil müdürlerince yapılan tadil, terkin, tescil işlemleri için bir yıl süreyle ücret alınmaması. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların oda aidat borçlarının silinmesi. Sicil işlemlerinden ücret alınmaması ve aidat borçlarının silinmesi ile odaların ve birliğin mali zorlukla karşılaşmaması için belirli bir ödenek gönderilmesi. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların faiz indirimini kredi borçlarının 1 yıl ertelenmesi. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârlara, kooperatiflerin uyguladığı 500.000 liralık kredi limitine ilave olarak 200.000 liralık limit daha verilmesi. Deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkârların vergilerinin 1 yıl süreyle ertelenmesi. Yeni iş yerlerinin esnafları kapsayacak şekilde çarşı şeklinde inşa edilmesi.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi