Esnaf destek bekliyor

Kovid-19 salgına karşı alınan yeni önlemlerle belleri daha da bükülen esnaf, ayakka kalmak için ekonomik destek bekliyor.

Esnaf destek bekliyor

Koronavirüs (Kovid-19) pandemisi ile mücadelede uzmanlarca yapılan uyarıların yeterince dikkate alınmaması dolayısıyla vaka ve ölüm sayılarının giderek artması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni "sokağa çıkma kısıtlamaları" tedbirleri dün akşamdan itibaren devreye girdi.

ESNAFIN ÇİLESİ

Yayımlanan genelge ile, yeni bir karar alınıncaya kadar geçerli olacak sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri dışındaki tüm iş yerleri hafta içi 20.00’de kapanacak. Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebilecek.

Alınan bu yeni tedbirler her ne kadar salgınla mücadelede önemli adımlar olsa da, işin ekonomik ayağında esnaflar oldukça zor durumda.  Aylardır herhangi bir ekonomik destek alamadıkları için artık kiralarını bile ödeyemez hale gelen esnaflar, yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi.

Kaynak: Diyarbakır Söz