Esnaf işlerinin açılması için bayramı bekliyor

Vatandaşların ibadete yoğunlaşması nedeniyle giyim çarşısında durgunluk yaşanırken, esnaf işlerinin açılması için dört gözle bayramı beklemeye başladı.

Esnaf işlerinin açılması için bayramı bekliyor

Esnaflar Ramazan Bayramı için hazırlıklarını sürdürürken çarşıda alışveriş durgunluğu yaşanıyor. Özellikle giyim sektöründe hizmet veren esnaf ise umudunu bayrama bağladı.

İnsanların oruçlu olmalarından dolayı ibadete yoğunluk gösterdiklerini, bundan ötürü ilk haftalarda işlerinde durgunluğun yaşandığını ifade eden esnaf, bayram yaklaştıkça durgunluğun yerini yoğun bir çalışmaya bırakacağını kaydetti.

"ELHAMDÜLİLLAH İŞLERİN AÇILACAĞINDAN UMUDUMUZ VAR"

Ramazan ayının bereketli bir ay olduğuna işaret eden esnaf Osman Bozkurt, "Ramazan ayının ilk haftalarında insanlar önceliği ibadetlerine veriyor. Üçüncü ve dördüncü haftalarda işlerimiz daha hareketli olmaya başlıyor. Bayrama 10-15 gün kala insanlar maaşlarını aldıktan sonra işlerimizde biraz daha hareketlenme oluyor. Köylerden de gelen müşterimiz oluyor. Her sene Ramazan aylarının ilk bir iki haftasında durgunluk var, ondan sonra Ramazan ayı bereketiyle geliyor ve görüyoruz da. Elhamdülillah işlerin açılacağından umudumuz var." dedi.

"GEÇEN SENE İŞLERİMİZ ŞU ANDAN DAHA İYİYDİ"

Genel itibariyle her Ramazan ayının ilk haftasında bir durgunluğun yaşandığını belirten Alaattin Şen, "Ramazan ayının ilk günleri olduğu için şu anda işlerimizde durgunluk var. Ama Ramazan ayının ortalarından sonra inşallah işler bayrama doğru daha iyi olacaktır. Ramazan ayının ilk günlerinde genelde bir durgunluk olur. Bununda sebebi insanlar gıda ürünlerine yönelmesinden kaynaklanıyor. Hatta geçen Ramazanlarda ilk günlerde işlerimiz şu andan daha iyiydi. Ama bayrama 15 gün kala insanlar inşallah giyim ve diğer alışverişlerini yapmaya başlayacaktır." diye konuştu.

"BAYRAMA DOĞRU İŞLER YOĞUNLUK KAZANACAK"

Beklentilerinin bayram öncesi işlerinin açılması olduğunu vurgulayan Mehmet Şerif Karataş, "Şu anda işlerimiz Ramazan ayından dolayı biraz sakin geçiyor. Çünkü insanlar daha çok gıda ürünlerine yöneliyorlar. Tabi beklentimizde var. Allah'ın izniyle bayrama doğru son 10 gün kala yoğunlaşmamız biraz daha fazla artacaktır. Ramazan bereketiyle gelir inşallah. Bölgemizde Ramazan ayı gelenekleri bereketiyle çok güzel yaşanıyor ve görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"İNSANLAR ESKİSİ GİBİ KIYAFET VE AYAKKABI ALAMIYOR"

Esnaf Muhsin Akyol ise şunları söyledi: "Şu anda işlerimiz durgundur. Temennimiz bayrama yakın işlerimizin açılmasıdır. Tabi böyle devam ederse esnaf zor durumda kalır. Eskiden işlerimiz çok iyiydi ama bu sene çok düşmüş durumda. Sebebi ise ekonominin zayıflamasından kaynaklanıyor. Bundan dolayı insanlar şu anda gıda ürünlerine yönelmişler. İnsanlar eskisi gibi kendine kıyafet ve ayakkabı alamıyor. Bu da işlerimizin düşmesine neden oluyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz