Esnaftan kredi tepkisi!

Hükümetin kredi şartlarında iyileştirme yapması gerektiğini ifaden Sur Esnafı, esnafın dilenci olmadığını, kefil bulamayacağını söyledi.

Esnaftan kredi tepkisi!

Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şükran Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca, 1 Ekim tarihinde başvuruları alınan 50 bin TL’lilik faizsiz krediyi değerlendirdi. Kredi için istenilen şartların sur esnafları için ağır olduğunun altını çizen Yılmaz, başvuru şartları arasında yer alan 2 memur kefili yerine, esnafın, esnafa kefilliği göz önüne alınmalı.

ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLSİN

Nasıl ki, Ziraat Bankası’nca çiftçilere verilen Tarım kredilerinde çiftçi çiftçiye kefil oluyorsa, burada da aynı şekilde olmalıdır. 2 memur kefil şartı kaldırılmalı. Sicil affının acilen getirilmesi gerekir. Sicil affı gelmediği takdirde Diyarbakır’daki esnafların yüzde 3’ü ancak bu krediden yararlanılır. Ayrıca, Ticaret ve sanayi Odası’na kayıtlı hiçbir şirket veya firma bu krediden yararlandırılmıyor. Oysa Odaya kayıtlı işletmelerinde bu krediden yararlandırılması gerekir. En önemlisi de sicil affının getirilmesi gerekir. 200 bin TL’lilik dairesi olan bir esnafın, en az 4 esnafa kefil olma şartı getirilmelidir. Esnafımız mağdurdur. Bu kredi onların mağduriyetini giderecek kredi olmasını bekliyorduk. Ancak, beklentileri karşılamayacak gibi duruyor” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz