Ev almak isteyene 0,69 faiz kutusu açıldı! Bankalardan flaş karar

Türkiye’deki enflasyon oranlarını düşürme çabaları devam ediyor. Enflasyonla mücadele sürecinde uygulanan faiz artırımı politikaları, banka kredilerinde yükselişe sebep olmuş ve bu durum, kredi kullanmaktan kaçınan bireyler için endişe kaynağı olmuştur. Ancak, ev sahibi vatandaşlar için sevindirici bir gelişme yaşandı; son yapılan açıklamaya göre, düşük faizli konut kredileri artık daha erişilebilir hale gelecek ve yüzde 0,69 gibi cazip bir faiz oranıyla 2,5 milyon liraya kadar finansman imkanı sunulacağı duyuruldu.

Ev almak isteyene 0,69 faiz kutusu açıldı! Bankalardan flaş karar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başında bulunan Mehmet Özhaseki, deprem riski altındaki milyonlarca evin modernize edilmesi amacıyla başlatılan yeni kentsel dönüşüm finansman programını kamuoyuna duyurdu. Bu yeni program, özellikle deprem riski taşıyan eski binaların yeniden inşası için mali destek sağlayacak. Açıklanan düşük faizli kredi paketi, 180 ay vade ile ve yüzde 0,69 gibi avantajlı bir faiz oranıyla, 2,5 milyon liraya varan finansman fırsatları sunuyor. Bu kredi paketinin tüm ülke çapında uygulanması ve detaylarının paylaşılması planlanıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN 2,5 MİLYON LİRA KREDİ İMKANI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamaya göre, İzmir, İstanbul, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ illerindeki kentsel dönüşüm projelerine dahil olacak evler için, yüzde 0.69 faizle ve 180 ay vade seçeneğiyle, maksimum 2.5 milyon lira tutarında kredi sağlanacak.

İzmir’in öncülük ettiği kentsel dönüşüm kredi programı, İstanbul, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’da da uygulanacak. 2,5 milyon liraya kadar sunulacak olan kredilerde;

  • A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi olan yapılara yıllık %0.50,
  • B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi olan yapılara yıllık %0.25,
  • Ev sahibi olmayan, orta ve düşük gelir seviyesindeki vatandaşlara,
  • Şehit ve gazi ailelerine, emeklilere ve engelli vatandaşlara yıllık %0.25 faiz indirimi uygulanacak. Bu indirimlerle, daha güvenli ve enerji verimli binaların inşası teşvik edilmekte ve desteklenmektedir.

Enflasyonun yüksek olduğu bu dönemlerde, sabit ve makul faiz oranlarına sahip kredilere olan ilgi giderek artıyor. Devletin duyurduğu yeni kredi paketi, mevcut binaların modernizasyonunu ve depreme karşı daha dayanıklı hale getirilmesini amaçlıyor. Bu yeni finansman planı kapsamında, %0.69’luk uygun bir faiz oranı ile sunulan kredinin, 15 yıl boyunca her ay yaklaşık 6 bin lira taksit ödemesiyle geri ödenmesi öngörülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler