Fabrikasını Diyarbakıra taşıyacak

Ürdünlü iş adamı Avrupa’daki fabrikasını Diyarbakır’a taşıyacak

Fabrikasını Diyarbakıra taşıyacak

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD)'nin davetlisi olarak şehre gelen Ürdünlü iş adamları, şehirdeki yatırım imkânlarını inceledikten sonra iş görüşmesi yaptı. İki gün boyunca şehrin fırsatlarını inceleyen Ürdünlü iş adamlarından Mumammed Deeb Bashi, Avrupa’daki demir fabrikasını Diyarbakır’a taşımaya karar verdi.

ÜRDÜNLÜ İŞADAMI

Ürdün Türkiye İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri, Dr. Haydar Tamimi ve Semih Awawder'le birlikte Diyarbakır'a gelen iş adamı heyeti, DİGİAD Başkanı Alaattin Korkutata ve DİGİAD yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Özel Dicle Koleji bahçesinde iş görüşmeleri yaptı.

DİYARBAKIR'A YATIRIM       

DİGİAD Başkanı Alaattin Korkutata, devletin sağladığı teşvik paketleriyle ilgili iş adamlarına kapsamlı bilgi verdiklerini söyledi. Korkutata, heyete, Diyarbakır’a yatırım için gelmeleri halinde her türlü imkanı sağlayacaklarını ve ileriki tarihlerde Ürdün’e iade-i ziyarette bulunacaklarını belirtti.

Korkutata, Türkiye İşadamları ve Sanayiceler Konfederasyonu (TUSKON)'nun ülke sınırlarını aşan işbirliği ve ortak yatırım atağından Diyarbakır'ın böylece istifade ettiğini kaydetti. Ürdün Türkiye İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesi Dr. Haydar Tamimi ise Diyarbakır’daki iş görüşmelerinin çok iyi geçtiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz