FED Faiz kararını açıkladı

Fed, faiz oranının sabit tutulması kararını oy birliğiyle aldı. Aynı zamanda Fed yetkilileri, federal fon oranına ilişkin tahminini bu yıl sonu için yüzde 5,6 olarak korurken, yıl sonuna kadar bir faiz artışının daha sinyalini verdi.

FED Faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed) Eylül toplantısında faiz oranını değiştirmedi. Banka politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,5 aralığında sabit tuttu. Böylece Fed, faizleri 22 yılın en yüksek seviyesinde tutmaya devam etti. 

İki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından Fed'den yapılan açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin "sağlam" bir hızda büyüdüğüne işaret ettiği belirtildi.

Fed'in para politikası karar metninde fazla değişiklik yapmadığı dikkati çekerken, daha önce "ılımlı" olarak tanımlanan ekonomik faaliyetteki büyüme "sağlam" olarak nitelendirildi. Açıklamada, istihdam kazanımlarının son aylarda güçlü olduğu, işsizlik oranının düşük kaldığı ancak enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz