Gaziantep'te 200 çiftçi kadına süt sağma makinesi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından, 'Hijyen Süt Mutlu Kadın' projesi kapsamında 9 ilçeden 200 çiftçi kadına süt sağma makinesi dağıtıldı.

Gaziantep'te 200 çiftçi kadına süt sağma makinesi
Süt sağım makinelerinin çiftçi kadınlara dağıtılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi’nde tören düzenlendi. Törene; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, çiftçi kadınlar ve eşleri katıldı. 200 kadın çiftçinin katılması beklenen programa 20 civarında kadın katılırken, eşlerinin daha fazla katılım göstermesi dikkat çekti.
Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kalkınmanın yerelde başladığını bildikleri için zirai faaliyetlere önem verdiklerini söyledi. Şahin, 200 kadın çiftçiye verilen süt sağım makineleri sayesinde daha sağlıklı süt üretileceğini ve kadınların daha az yorulacağını ifade etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ise il genelinde ciddi bir süt üretim kapasitesi olduğunu ancak üretilen sütlerin il dışındaki fabrikalarda işlendiğini söyledi. Karayılan, il dahilinde yapılacak olan bir süt işleme tesisinin süt üreticilerine büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından, temsili olarak programa katılan çiftçi kadınlara süt sağım makinesi dağıtıldı ve tören alanına getirilen keçilerden elle ve makine ile süt sağımı yapılarak klasik ve modern süt sağım teknikleri arasındaki fark programa katılım gösteren çiftçilere anlatıldı.

DHA

Kaynak: DHA