Genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği

Ergani Ziraat Odası Başkanı İzzet Güzel, kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verileceğini bildirdi.

Genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği

Güzel, yaptığı açıklamada, bölgede tarım ve hayvancılığın çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, Ergani'de son yıllarda tarım ve hayvancılık bakımından devlet ve Hükümet destekleriyle büyük bir gelişim ve kalkınma sağlandığını belirtti.

Güzel sözlerini şöyle sürdürdü:

30 bin TL hibe desteği

"Kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin usul ve esasları kapsayan tebliğ yürürlüğe girdi. Başvurular, kırsal alanda ikamet eden 18-40 yaş aralığında tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen gerçek kişiler tarafından yapılabilecek. Tebliğ kapsamında çiftçiler, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arı ve arıcılık ürünleri ile yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği, meyvecilik, fide, fidan ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı yetiştiriciliği konularındaki projeler için başvuruda bulunabilirler."

Güzel, gençleri tarıma yönlendirecek bu çalışmayı başlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve tüm devlet yetkililerine genç çiftçiler adına teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz