Giyimci esnafı: Kış mallarımızın çoğu elimizde kaldı

Batman'da kışlık kıyafet satışlarında sezon sonuna geldiklerini belirten esnaf, fiyat artışlarının etkisiyle alım gücünün düşmesinden dolayı iş yapamadıklarını belirtti.

Giyimci esnafı: Kış mallarımızın çoğu elimizde kaldı

Kış sezonunun sonuna yaklaştıklarını belirten Batman giyimci esnafı, fiyatların yüksek olması nedeniyle iş yapamamaktan ve ürünlerinin ellerinde kalmasından dert yanıyor.

Batman'da giyim mağazası işleten esnaf, alım gücünün düşmesi ve ürün fiyatlarının sürekli artması nedeniyle kışlık elbiselerinin ellerinde kaldığını söyledi.

"KIŞ MALLARIMIZIN ÇOĞU ELİMİZDE KALDI"

Alım gücünün düşmesinden dolayı bekledikleri satışları gerçekleştiremediklerini söyleyen esnaf Ömer Narşap, "Ekonomi çok kötü olduğu için bu kış işlerimiz fazla olmadı. İki, üç kazak ihtiyacı olan bir kazak alabildi. İşlerimiz şu anda çok sakindir. Kış mallarımızın çoğu elimizde kaldı. Millette para olmadığı iş yapamıyoruz.

Bu yüzden ürün fiyatları da millete yüksek geliyor. Geçen sene bir pantolonun fiyatı 150 lirayken bu sene 350-400 lira olmuş. Şu an yaklaşık 40-50 bin liralık kışlık ürünüm elimde kaldı ve satılmazsa mecburen depoya kaldıracağız. Pahalılığın durmasını ve işlerimizin açılmasını isteriz. Böyle olursa yüzümüz gülecektir." ifadelerini kullandı.

"ESKİDEN HER PARÇADAN 3-4 TANE ALAN ŞU ANDA BİRER TANE ANCAK ALABİLİYOR"     

Fiyat artışlarından her sene şikâyet olduğunu fakat bu sene şikâyetlerin daha fazla olduğunu ifade eden esnaf Mansur Gücenik ise bunun nedeninin ürün fiyatlarının sürekli değişmesinden kaynaklandığını belirterek şunları söyledi:

"Kışlık ürünlerimizden bayağı elimizde kaldı ama yine de Allah'a şükürler olsun. Normal zamanlarda da fiyat artışından şikâyet oluyordu ve bu da normaldi ama bu sene daha çok şikâyet ver.

Bunun da nedeni ürün fiyatlarının sürekli değişmesinden kaynaklanıyor. Elbise ihtiyacı olan artık tek tek, parça halinde alıyor. Eskiden her parçadan 3-4 tane alan şu anda birer tane ancak alabiliyor. Kalan kışlık ürünlerimizi seneye tekrardan indirimli fiyatla satacağız."

"SATIŞLARIMIZ İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLMADI VE BİR SÜRÜ ÜRÜNÜMÜZ ELİMİZDE KALDI"

Bu sene giyim satışlarının çok kötü olduğunu ve tekstilde büyük bir krizin var olduğunu belirten esnaf Mahmut Karataş, "Satışlarımız istediğimiz gibi olmadı ve bir sürü ürünümüz elimizde kaldı. Sebebi ise hayat pahalılığındandır. Bu sene millet daha çok gıdaya yöneldi ve giyim ihtiyacı ikinci planda kaldı.

Tabi giyim fiyatları bu sene çok yükseldi ve fiyatlar iki kat arttı. Öyle olunca haliyle millettin alım gücü düştü. Örnek olarak bir pantolonun fiyatı 200-250 liradan 500 liraya, 500-600 lira olan montlar en uygunu bin ila 3 bin liraya çıktı. En düşük gömlek fiyatı 350 liraya, kazaklar ise 350 ila bin 500 liraya kadar yükseldi. Artışlar böyle olunca millette dişini sıkıyor.

İhtiyacı olmasına rağmen bir montla en az üç yıl idare ediyor. Fiyatlar sürekli arttığı için eskisi gibi indirime de geçemiyoruz. İnşallah durumlar düzelir ve insanlar ihtiyaçlarını karşılarlar." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler