Görüş Bildir

Güneydoğu'da Kosgeb Girişimcilik Eğitimleri Başladı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde yeni girişimcilere yönelik olarak vereceği faizsiz krediler için ihtiyaç duyulan girişimcilik belgesinin temini konusunda düzenlediği girişimcilik eğitimleri başladı.

Güneydoğu'da Kosgeb Girişimcilik Eğitimleri Başladı

Kosgeb’in Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde yeni girişimcilere yönelik vereceği 50 bin TL’si hibe, 100 bin TL’si ise 24 ay faizsiz krediler için ihtiyaç duyulacak olan girişimcilik belgesinin temini konusunda düzenlediği girişimcilik eğitimlerinin ilk bölümü DenizBank’ın ev sahipliği ve desteğiyle tamamlandı. Eğitimi başarıyla bitirenler sertifikalarını aldı. DenizBank’ın Ofis Ekinciler Caddesi’nde bulunan bölge müdürlüğünde gerçekleşen sertifika törenine DİSİAD Başkanı Burç Baysal, DenizBank Bölge Müdürü Pervin Dinçer Altunhan ve KOSGEB yöneticileri ile kursiyerler katıldı.

“ONLARI UMARIM DİSİAD ÇATISI ALTINDA ÜYE OLARAK GÖRÜRÜZ”

DİSİAD Başkanı Burç Baysal, Diyarbakır’da çok deneyimli bir topluluk olduğunu herkesin şapkasını önüne alıp kentin ve ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket etme koşullarını ortaya koymalarını gerektiğini belirterek, yeni girişimcileri DİSİAD çatısı altında görmek istediğini söyledi. Baysal, “Bu vesile ile DenizBank’a teşekkür etmek istiyorum. Sembolik bir ortaklık olarak algılanabilir ama bir işveren örgütlenmesi, bir sivil toplum örgütü ile bir finans kuruluşunun beraberliği bölge topraklarında çok da karşılaşılan bir iş değil. O yüzden bu birlikteliğin diğer kurumlara da sirayet etmesini ve finans kuruluşlarımızın, bölgenin gerek işveren örgütlenmelerini, gerekse işveren kuruluşlarını tamamını kucaklaması gerektiği inancındayım. Girişimcilerimize başlangıç noktasından sonra gittikleri bu yolda başarılar dilerim. Onları umarım DİSİAD çatısı altında üye olarak görürüz” diye konuştu.

Söz konusu eğitimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan DenizBank Bölge Müdürü Pervin Dinçer Altunhan, “Girişimciler, pazardaki ihtiyaçları en iyi şekilde anlayarak, yeni fikirler ve iş alanlarının hayata geçmesinde önemli rol oynuyorlar. DenizBank olarak bu çerçevede KOSGEB’in düzenlediği girişimcilik eğitimlerine destek olmaktan, girişimcileri desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yöndeki işbirliklerimiz önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi