Görüş Bildir

Hakkari'nin su sorunu çözülüyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesinin kentin su sorunu çözmek amacıyla başlattığı çalışma kapsamında 24 maslak ve 14 su toplama deposu yapıldı.

Hakkari'nin su sorunu çözülüyor

Hakkari Belediyesi Başkan Vekili Cüneyt Epcim, su sorununu çözmek amacıyla belediye tarafından başlatılan çalışmaları incelemek üzere 3 bin 500 rakımdaki Berçelan Yaylası'na gitti.

Epcim, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Berçelan Yaylası'nın Türkiye'nin en zor ve sert coğrafyalarından biri olduğunu söyledi.

SU SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM

Hakkari'nin su sorununu köklü bir şekilde çözmek için  yaylada çalışmaların sürdürüldüğünü anlatan Epcim, şunları belirtti:

"Proje kapsamında 65 kilometre isale, 150 kilometre şebeke hattı ile Hakkari'mizin su sorununu çözmek istiyoruz. Şu ana kadar 24 maslak ve 14 su toplama odası yaptık. Projeyi yıl sonuna kadar bitirip devraldığımızda, 2 günde 3 saat su verebilen belediyeyi, 24 saat su verecek kapasiteye ulaştırmaya çalışıyoruz."

Projenin sert iklim ve coğrafya şartları gözönüne alındığında oldukça zorlu bir çalışma gerektirdiğini ifade eden Epcim, "Proje meşakkatli ama sonucunda da Hakkari halkının susuzluk sorununu tamamen çözecek." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi