Havaalanı 2013’te bitiyor!

İnşaat alanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri ve yüklenici firma temsilcilerinden bilgi alan Vali Toprak, 2013 Haziran ayında hizmete girecek olan Diyarbakır Havaalanı'nın 110 bin metrekarelik apron alanına ve 500 metre uzunluğunda taksi yoluna kavuşacağını söyledi.

Havaalanı 2013’te bitiyor!

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, DHMİ Diyarbakır Havaalanı apron ve taksi yolu inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İnşaat alanında yapmış olduğu incelemelerde Vali Mustafa Toprak'a Diyarbakır Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri ile yüklenici firma temsilcileri eşlik etti. Haziran 2013 de bitmesi planlanan DHMİ Diyarbakır Havaalanı apron ve taksi yolunun inşaatını inceleyen Vali Toprak, yetkililerden bilgi aldı.

HAVAALANINDAKİ YENİLEME

Çalışmalar hakkında Vali Toprak'a bilgi veren sorumlu şantiye şefi Mustafa Tiryaki, 1.100 bin metrekarelik alanda mühimmat temizliğinin ve 200 bin metreküp apron kazısının yapıldığını ve 7 bin metre boyunda tel örgü örüldüğünü söyledi. Çalışmalar bittiğinde Diyarbakır havaalanı 110 bin metrekarelik apron alanına ve 500 metreuzunluğunda taksi yoluna kavuşmuş olacak.

2013’TE TAMAMLANACAK

Devam eden çalışmaların 13 Haziran 2013 tarihinde bitirilmesinin planlandığını söyleyen Vali Toprak, çalışmalar nihayete erdiğinde aynı anda 6 uçağın körükle terminallere bağlanabilmesinin ve 4 tane uçağın da apron içerisinde yolcu indirip bindirebilmesinin havaalanının hizmet kalitesini arttıracağını ifade etti. Daha sonra Vali Toprak bir süre inşaat alanını gezerek, firma çalışanlarından devam eden uçak park ve yanaşma yeri ile piste ulaşım yollarının 2012 yılı sonuna kadar bitirilmesi için çalışmaların yoğunlaştırılmasını istedi. Diyarbakır'a modern ve uluslar arası uçuşları da kapsayacak terminal binasının ihalesine 2012 yılı içerisinde çıkılacak.

MODERN BİR YAPI OLACAK

Vali Toprak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker' in katkı ve talimatları ile 2012 yılı içerisinde Diyarbakır'a modern bir terminal binasının yapılması için proje çalışmalarının tamamlandığını, Yüksek Planlama Kurulu kararı sonrasında terminalin yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

Vali Toprak Terminal Binasının ve Apron-Taksi yollarının yapımı için Hava Komutanlığının tahsisli arazisinden 1 milyon metrekareyi aşan bir kısmın alındığını, terminal binasının Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılacak 28 Km'lik Şanlıurfa-Batman Yolu Trt kavşağına gidecek çevre yoluna bağlanarak, havaalanına çevre yolu bağlantısının tamamlanacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz