Görüş Bildir

Hemşirelere ek ödeme var

Toplu sözleşme görüşmelerinde zam tartışmalarının gölgesinde kalan hizmet kolları kazanımları özellikle sağlık çalışanlarını memnun edecek.

Hemşirelere ek ödeme var

Kamu İşveren Heyeti ile Konfederasyonların arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde zamların gölgesinde kalan ya da bir şekilde geçiştirilen küçümsenmeyecek boyuttaki kazanımlar dikkat çekici. Hakem Heyeti'nin kararı ile hekim dışı sağlık personeline yapılan döner sermaye ödemeleri diğer memurlara yapılan ek ödemelerden aşağı olmamak üzere maaşla birlikte verilecek. Karar ile yardımcı sağlık personelinin Mayıs ayına ilişkin hak ettiği döner sermaye ve yeni karar ile birlikte alacağı peşin döner sermaye birlikte ödenecek. Haziran ayında maaşlarla beraber verilmesi beklenen ek ödemeler, zam farkları ve gecikme farklarının toplamı yaklaşık 1000 -1500 TL'yi buluyor.

"112 ÇALIŞANLARINA 250-350 TL ARASINDA ARTIŞ YAPILDI"

112 Acil Servis çalışanları, ek ödemeler noktasında özellikli birimden sayılacak. Buna göre sözleşmeliler de dahil olmak üzere 112 çalışanlarının ek ödemelerinde 250 ile 350 arasında bir artış olacak. Yine 112 çalışanlarının performanslarına artı 10 puan getirilecek.

Sağlıkta sözleşmeli olarak çalışanları sevindirecek yeni bir kazanım ise yemek ücretlerindeki çifte standardın kaldırılması. Buna göre artık sözleşmeli personel yemek ücreti ödemeyecek. Sözleşmeli personeli sevindiren diğer bir hak ise daha önce bir üst okulu bitirdikten sonra geçtiği bölümün maaşından yararlanamazken, artık hemşirelik bitiren bir liseli, ön lisans okuduğu ebeliğe geçtiğinde ebelik ücreti alacak.

Sektörde vekaleten atananların durumuna da yeni haklar getirildi. Buna göre, bir müdürlüğe yada şubeye vekalet eden sağlık çalışanı artık vekaleten atandığı yerin maaşını alacak. Yine yöneticilik kadrosuna vekaleten atanan öğretmenlere de ek ders verme hakkı getirildi.

PRATİSYEN VE DİŞ HEKİMLERİN GARANTİ EK ÖDEMELERİ 450 TL ARTTI

Pratisyen ve diş hekimlerinin garanti ek ödemelerinde yapılan iyileştirme de dikkat çekiyor. Buna göre hekimlerin ek ödemelerine 450 TL'lik bir artırım yapıldı. Pratisyen hekimin garanti ek ödemesi 750 iken bundan sonra 1050 TL olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi