Hesabınıza 2 Bin TL yattı! IBANI’nı kontrol etmeyen parasını kaçırır

Son zamanlarda gündemdeki konuların başında gelen bayram ikramiyeleri için sıcak bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

Hesabınıza 2 Bin TL yattı! IBANI’nı kontrol etmeyen parasını kaçırır

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emekli ve memur dört gözle bayram ikramiyelerin için açıklamaya bekliyordu. İşte beklenen bu konuyla ilgili bir açıklamada o uzman isimden geldi. İşte detaylar…

HESAPLARA 2 BİN TL FAZLA YATIRILACAK. İŞTE NEDENİ…

Memurlar için bayram tatili 9 gün oldu. Bayram tatili günlerinde çalışan memurların fazla mesaisi nedir? SGK uzmanı Özgür Erdursun bayram mesaisini hesapladı. Erdursun, ek hesaplara 2 bin lira yatırılacağını söyledi.

10-12 Nisan tarihlerinde idrak edilecek olan 2024 Ramazan Bayramı öncesinde bayram tatili başlayacak. Ramazan Bayramı’ndan önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ve yarım iş gününün bir önceki günü olan 9 Nisan, idari tatil ilan edildi. Buna göre Kurban Bayramı tatili 6 Nisan Cumartesi günü başlayacak ve 14 Nisan Pazar günü sona erecek.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK) UZMANI ÖZGÜR ERDURSUN, RAMAZAN BAYRAMI TATİLİN 9 GÜNE ÇIKARILMASI SONRASI ÇALIŞANLARIN NE KADAR MESAİ ÜCRETİ ALACAKLARINI ŞÖYLE HESAPLADI:

Ramazan Bayramı 3,5 gün sürüyor. Ramazan Bayramı’nın 3,5 gün idari izin ve bir hafta tatil olmak üzere dokuz gün olarak ilan edilmesine rağmen, memur olmayan özel sektör çalışanları bu izin süresinden yararlanamayacak.

Salı gecesi yarım gün izinli olacak, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise tam gün izinli olacak. Yani bayram tatili özel sektör çalışanları için 3.5 gündür.

Asgari Ücretle çalışan bir kişinin günlük ücreti net 566,74 TL`dir. Bayramda 3.5 gün tam çalışan kişi normal ücretine ilave olarak 1.983.58 TL ilave ücreti alacak.

 Net 30.000TL ücretle çalışan bir kişi ilave 3.500TL alacak. Bayram çalışmalarında mesai hesabı, normal ücretine ilave bir ücret ilavesi şeklinde uygulanır.

Kaynak: Diyarbakır Söz