'Hibe desteği müracatını son güne bırakmayın'

Ankara’nın Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, yüzde 50’si hibe ekipman ve makine desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 1 Ağustos 2012 tarihine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini söyledi.

'Hibe desteği müracatını son güne bırakmayın'

2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları'nın desteklenmesi programı, makine-ekipman alımları desteklerinin tebliğinin 3 Temmuz’da Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğin yayınlandığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde üreticilerin bizzat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın il ve ilçe müdürlüklerine müracat etmeleri gerekiyor. Üreticileri, müracaatlarını son güne bırakmamaları konusunda uyaran Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, şunları söyledi:

"Hasat zamanı ile birlikte çiftçimizin en yoğun olduğu günleri yaşıyoruz. Geçtiğimiz senelerde hibe destekli programlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Ankara’ya giderek başvurularını yapıyorlardı. Başvuru yapmak isteyen çiftçilerimiz eksik evrakla gittikleri zaman Polatlı’ya bir daha geri dönmek zorunda kalıyorlardı. Bizde bu sorunu ortadan kaldırmak için yetkili kişilerle görüşerek hibe başvurusunu Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğüne aldırdık. Başvuru yapmak isteyen çiftçilerimiz bu işlemlerini daha da kolay yapacaklar."

Hibe kapsamına giren makine ekipmanlarını ise şöyle:

"Anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, balıkçı gemilerinde soğuk depo, biçer bağlar, canlı balık nakil tankı, çeltik fide dikim makinesi, el traktörü, file sisteminin kurulması, gübre dağıtma makinesi, güneş kolektörü, mibzer, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, tambur filtre, taş toplama makinesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi."

Kaynak: Diyarbakır Söz