Hisarcıklıoğlu: Kadın girişimcilerin artması şart

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 160 milyar dolar ihracat hacmi bulunan Türkiye'deki ekonomik gelişme için girişimciliğin önemini anlattı.

Hisarcıklıoğlu: Kadın girişimcilerin artması şart
Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde Anamur Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği vergi rekortmenlerine ödül törenine katılan Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 30 yıl önce 3 milyar dolarlık ihracat kapasitesinden bugün 160 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını söyledi. O dönemlerde iki marka otomobil üreten Türkiye'de bu rakamın bugün marka sayısının 12’ye yükseldiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "İtalya ile Çin arasında en güçlü sanayi üretimi yapan ülke Türkiye'dir" dedi.

ÖNERİLERİNİ SUNDU


Bölge halkına ve işadamlarına önerilerde bulunan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
"Ekonomin gelişmesi için, kalkınma için girişimcilik önemli. Kalkınmanın temel şartı, kadın girişimcilerin sayısının arttırılmasıdır. Siyasetçilerle konuşurken, sivil toplum kuruluşları, işadamları ve bölgenin yerel yöneticileri birlikte hareket ederek yaşadığınız yerle ilgili hizmet isterken taleplerinizi tek bir ağızdan iletin. İster muhalefet olsun, ister hükümet eğer birlikte hareket ederseniz talebinizi dikkate almak mecburiyetinde kalırlar. Her ağızdan bir ses çıkarsa kimse sizi dikkate almaz. Anamur'da yerli muzun markalaşma yolunda ilerlediğini görmekten de memnuniyet duyuyorum."


Kaynak: Diyarbakır Söz