Görüş Bildir

İller Bankasının hedefi 8 milyar liralık yatırım

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, 2016 yılı için toplam 7 milyar 976 milyon liralık yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

İller Bankasının hedefi 8 milyar liralık yatırım

Üstün, İller Bankası'nın yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü içme suyu ve su arıtması, kanalizasyon, atık su arıtma, harita, imar planı, kent bilgi sistemi ve üst yapı projelerini gerçekleştirmek üzere teknik ve finansman desteği sağlayan ve yerel yönetimlere teknik danışmanlık hizmeti de veren bir kalkınma ve yatırım bankası olduğunu hatırlattı.

Banka sermayesinin 18 milyar lira, Nisan 2016 itibarıyla ödenmiş sermayesinin 10,9 milyar lira olduğunu belirten Üstün, 2015 yılında yerel yönetimlere yaklaşık 7 milyar 145 milyon lira kredi tahsis edildiğini söyledi.

Ayrıca 277 milyon lirası banka karından olmak üzere, genel bütçeden projeler için 645 milyon lira hibe kaynak aktarıldığını ifade eden Üstün, "2015 yılında tüm belediyelerle il özel idareleri için toplam 25 milyar 431 milyon lira pay tahakkuk etmiş, borçları düşürüldükten sonra kalan 25 milyar 397 milyon lira ilgili belediye ve il özel idarelerine aktarılmıştır." dedi.

Yerel yönetimlerin her türlü kentsel yatırım projelerinin finansmanına yönelik olarak uluslararası finans kuruluşlarıyla da çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Üstün, dış finansman kuruluşlarından ve yerel yönetimlerin kendi finansman kaynağından sağlanan krediden ve Dünya Bankası ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan (JICA) sağlanan dış kredilerden, toplam 204 milyon lira dış kaynaklı harcama gerçekleştirildiğini belirtti.

Üstün, İller Bankası olarak bu yılki hedeflerine ilişkin şunları kaydetti:

"2016 içinde banka öz kaynaklarımızdan 6 milyar lira kredi verilmesi, 239 milyon lira bankamız karından olmak üzere toplam 899 milyon hibe ödenmesi, 837 milyon lira dış kaynaklı kredi kullandırılması, kaynak geliştirme faaliyetlerimiz için de 250 milyon lira yatırım ile toplam 7 milyar 976 milyon liralık yatırım yapılmasını planlıyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi