ING'den depremden etkilenen 700 kadın üniversite öğrencisine TEV iş birliğiyle burs desteği

ING, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle deprem bölgesinden 700 üniversiteli kadın öğrenciye, ING Hollanda tarafından sağlanan yeni fonla burs imkanı sunuyor.

ING'den depremden etkilenen 700 kadın üniversite öğrencisine TEV iş birliğiyle burs desteği

Bankadan yapılan açıklamaya göre, ING Türkiye, TEV işbirliğiyle oluşturduğu TEV-ING Eşit Gelecek Burs Fonu ile 3 yıldır üniversitede okuyan başarılı kadın öğrencilere burs olanağı sağlıyor. Deprem felaketinin ardından ING Türkiye, burs fonundaki mevcut desteğini iki katına çıkararak deprem bölgelerindeki kadın üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını üstlenmeye başlamıştı.

ING, TEV iş birliğiyle depremden etkilenen daha fazla kadın öğrenciye burs desteği sağlamak amacıyla harekete geçti. ING Hollanda tarafından sağlanan yeni fon ile deprem bölgesinden 700 üniversiteli kadın öğrenciye burs imkanı sunuluyor. Bu kapsamda, depremden etkilenen 600 üniversiteli kadın öğrenciye geçen eğitim döneminde 4 aylık acil eğitim bursu sağlanırken, 100 kadın öğrenciye ise bu eğitim dönemi ile birlikte 4 yıllık burs verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Hollanda Sürdürülebilirlik Başkanı Leon Wijnands, Türkiye'de yaşanan büyük deprem felaketinin tüm dünyayı ve kendilerini derinden etkilediğini belirtti.

Bu burs fonunun, ING olarak kadınlara yönelik fırsat eşitliğine katkıda bulunma amaçlarını yansıttığını vurgulayan Wijnands, "Bu nedenle kadın öğrencilere destek sağlamaktan ayrıca gurur duyuyoruz. TEV ile yaptığımız bu işbirliğiyle deprem sonrası Türkiye'ye yönelik desteğimizi ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı amacımızı aynı noktada buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Ne kadar başarılı olursa olsun, herkes aynı fırsatlara sahip olmayabiliyor. Biz de kadınların sadece eşit fırsatlara sahip bir yaşamın hayalini kurmalarını değil aynı zamanda bunu gerçekleştirebilmelerine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

ING Türkiye İletişim ve Marka Deneyimi Grup Direktörü Gökçe Say da toplumsal yatırımlarında deprem bölgesini önceliklendirdiklerini aktararak, toplumsal yatırımlarıyla kadınların güçlendirilmesini desteklediklerini ve kadınlara karşı ön yargıların karşısında durduklarını ifade etti.

Eğitimde fırsat eşitliğine odaklanarak daha iyi bir gelecek için sorumluluk aldıklarını ve TEV iş birliğiyle oluşturdukları burs fonu ile 3 yıldır başarılı kadın üniversite öğrencilerine burs sağladıklarını belirten Say, "Depremin ardından ise burs fonumuz ile sağladığımız desteği iki katına çıkararak deprem bölgelerindeki kadın öğrencilerini de programa dahil etmiştik. Şimdi de ING Hollanda'nın sağladığı 500 bin avro değerinde bu yeni fon ile kadın öğrencilere yönelik desteğin büyümesinden mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ise TEV olarak 56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Kıymetli destekçilerimizin katkılarıyla gençlerimizi daha iyi ve parlak bir geleceğe taşıyoruz. Bu yolda ilerlerken, ING gibi eğitim dostlarımızın yanımızda olduğunu bilmek bizi daha güçlü hissettiriyor. ING Hollanda'nın desteği ve ING Türkiye'nin Eşit Gelecek Burs Fonu genç kadınlara yol gösterip, onların toplumsal ve ekonomik hayatta güçlenmelerini ve geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacak, yüzlerce başarı hikayesinin yazılmasına vesile olacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz