Görüş Bildir

Irak’a direkt uçuş iş dünyasını mutlu etti

Türk Hava Yollarının (THY), 5 Ağustos’tan itibaren Irak’ın Erbil şehrine direkt uçuş başlatma kararı iş dünyasını mutlu etti.

Irak’a direkt uçuş iş dünyasını mutlu etti

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirmek için dünyayı turlayan işadamlarının her gün yeni bir pazara ulaştığını belirterek, “Bu ulaşımın hızlı olması hedefleri yakalamak için çok önemlidir. Türkiye’nin ve Gaziantep’in ihracatında önemli bir yer tutan Irak’a direkt uçuş yapılacak olması bizleri mutlu etti” dedi.

Bartık, hükümetin iş dünyasının önüne açmak amacıyla bayram öncesi açıkladığı ekonomik paketin ardından THY’nin de Gaziantep’ten Erbil’e direkt uçuş başlatacak olmasının iş dünyasının moralini artırdığını vurguladı. Irak’a uçuş seferleri başlatılmasının ticari ilişkileri daha iyi seviyelere getireceğine dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti, “Güçlü Türkiye için herkes elini değil, gövdesini taşın altına koyuyor. İş dünyamız ihracatımızın daha iyi seviyelere gelmesi için adeta dünyayı turluyor. Hem hükümet kanadının hem de iş dünyasının attığı adımlar ülkemizin hedeflerine ulaşması için önemlidir. Atılan her adımı önemsiyor, artarak devam etmesini bekliyoruz.”

İŞ DÜNYASI MEMNUN

THY’nin de iş dünyasının ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla dünyanın farklı noktalarına uçak seferleri düzenlediğinin altını çizen Bartık, son olarak THY’nin Irak’ın Erbil şehrine Gaziantep’ten uçak seferi başlattığını hatırlatarak, “Uçak seferleriyle ulaşım daha hızlı sağlanacak ve iş görüşmeleri daha az zamanda sonuçlanacaktır” diye konuştu.

İş dünyasının bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Bartık, Irak pazarını önemsediklerini, bu nedenle 2 yıl önce Erbil’e ticaret ofisi açtıklarını ve bu ofisin iş dünyasına önemli hizmetler sunduğunu ifade etti. Ofisin ikili ilişkilerin gelişmesine de katkı sağladığını kaydeden Bartık, Erbil’e uçak seferi başlatılmasıyla bu ilişkilerin daha iyi noktalara geleceğinin altını çizdi.

İşadamlarının zamanla yarıştığını vurgulayan Bartık, “Gaziantep’ten direkt uçuş için çok mücadele ettik. Türkiye’den Irak’a ihracat yapan önemli illerin başında geliyoruz. Bu ihracatımızı daha da artırmak için hava ulaşımının şart olduğunu söyledik, çabalarımız olumlu sonuç verdi ve THY, Gaziantep’ten Erbil’e uçuş başlattı” dedi.

Irak’ın Gaziantep için önemli bir şehir olduğuna dikkati çeken Bartık, şunları kaydetti, “Hızlı ulaşım, ticaretin gelişmesi açısından çok önemli. İhracatta Irak açık arayla önde bulunuyor. Bu ülkeyle var olan ticaret hacmimizi daha da arttırmayı planlıyoruz. Uçak seferlerinin ticari ivmeye önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Emeği geçenleri ve THY yönetimini kutluyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi