Görüş Bildir

İran uzlaştı, petrol düştü

İran’ın 5+1 ülkeleriyle yürüttüğü nükleer müzakerelerden olumlu sonuç alınmasından sonra petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı.

İran uzlaştı, petrol düştü

Brent türü olmamış petrolün varil fiyatı, bir gün evvel spot piyasada güne 56,66 dolardan başlamasının ardından, 57,25 dolara kadar yükseldi. İran ile 5+1 ülkeleri içinde yürütülen nükleer müzakerelerde olumlu sonuç alınmasıyla düşüşe geçen Brent petrolün varil fiyatı, ortalama 2 haftanın en dip düzeyi olan 53,97 doları gördü.

Brent petrolün varil fiyatı, paskalya tatili öncesinde meydana getirilen son vadeli işlemlerde ise yüzde 3,8 kayıpla 54,95 dolardan alıcı buldu.

Analistler, paskalya tatili sebebiyle yurtdışı piyasaların kapalı bulunduğunu anımsatarak, İran ile nükleer mütalaalarda uzlaşmaya varılmasının, ülkenin daha çok petrol ihraç etmesinin önünü açtığını, bu vaziyetin da petrol fiyatlarındaki düşüşü yanında getirdiğini ifade ediyor.

Brent petrolün varil ücreti için aşağı istikametli seyrin devamında 52 doların destek konumunda bulunduğuna işaret eden analistler, mümkün yükselişlerde sırasıyla 57,9 ve 58,7 dolar seviyelerinin ise direnç şekilde izleneceğini öngörüyor.

Batı Teksas türü olmamış petrolün (WTI) varil ücreti ise vadeli işlemlerde yüzde 1,9'luk gerilemeyle 49,14 dolar seviyelerinden işlem gördü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi