İran'dan "flaş" Türkiye kararı

İran'dan "flaş" Türkiye kararı

İran'dan

Krizde İran'dan geri adım yok! 04.02.2012 11:46:00 (TSI) İran ile Türkiye arasında doğalgaz fiyatına ilişkin kriz devam ediyor. İran Petrol Bakanı Rüstem Kasemi, Türkiye’ye yapılan doğalgaz ihracında fiyat indirimine gidilmeyeceğini açıkladı. Kasemi, "İran yasal bir otorite kararı olmadan Türkiye’ye verilen doğalgazın fiyatında indirime kesinlikle gidemez" dedi.

Kasemi, aynı zamanda nükleer programına yapılması planlanan yaptırımlara yönelik de açıklamalar yaptı. Kasemi, "İran petrolü olmadan, uluslararası ham petrol piyasasında büyük sorunlar çıkar, petrol fiyatlarında beklenmedik yükselişler görülebilir" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha önce yaptığı açıklamalarda İran'dan şu anda alınan doğalgaz fiyatlarının uluslararası marketlerde seyreden fiyatların üzerinde olduğunu belirterek, “Bu, üzerinde uzlaşılabilecek bir fiyattır. Ama İran ile yaptığımız görüşmelerde bu konuda bir mesafe kat edemedik. O yüzden fiyatla ilgili tahkime başvurmaya karar verdik” demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz