İş kurmak isteyen engellilere eğitim desteği

Siirt’te kendi işini kurmak isteyen engelliler için "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” işbirliği protokolü imzalandı.

İş kurmak isteyen engellilere eğitim desteği

SİİRT-Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (Siirt TSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü arasında Siirt’te kendi işini kurmak isteyen engelliler için KOSGEB "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol, STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç arasında imzalandı.

Kuzu, istihdamın artırılması, yeni girişimcilerin yetiştirilmesi ve yeni iş sahalarının açılması amacıyla KOSGEB işbirliğiyle çalışmalarının devam ettiğini, açacakları bu eğitim ile bölgede örnek olabilecek çok özel bir uygulamaya imza attıklarını söyledi.

İŞ KURMAK İSTEYEN İÇİN

Erkılıç ise, bugünün güzel ve anlamlı bir gün olduğunu belirtti.

Erkılıç, "Engellerin kaldırıldığı, girişimcilerimizin de önünde engellerin kalmadığı bir dünya olmasını temenni ediyoruz. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayanlar yeni işletme kurmak istedikleri zaman KOSGEB 30 bin liralık hibe ve 70 bin liralık da geri ödemeli destek sağlandığı gibi kadın ve engelli girişimcilere % 20 pozitif ayrımcılık yapılıyor" diye konuştu.

Eğitimin 21 Aralık 2015’te başlayacağını dile getiren Erkılıç, eğitime katılmak isteyen adayların iş fikri ile birlikte 17 Aralık 2015 saat 17:00 kadar Ticaret ve Sanayi Odasına başvurmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz