Görüş Bildir

İşadamlarından fabrika ziyareti

Diyarbakırlı işadamları, kentte 12 milyon dolar yatırım yapılarak açılan ambalaj fabrikasını ziyaret etti.

İşadamlarından fabrika ziyareti

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nce (DİSİAD) başlatılan “Kentimizi ve Markalarımızı Tanıyalım” kampanyası sürüyor. Bu çerçevede, Diyarbakırlı iş adamları, kentte 12 milyon dolar yatırım yapılarak, açılan Yeşil Ambalaj Fabrikası’nı ziyaret etti. Ziyarete DTSO Başkanı Ahmet Sayar ve DİSİAD Başkanı Burç Baysal’da katıldı.

230 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Fabrika sahibi ve DTB Başkanı Engin Yeşil, yıllık üretimin 50 bin ton olduğunu ve 230 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, 12 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve 2 milyon dolarlık daha yatırım yapacaklarını kaydetti. Yeşil, “Şuanda hedefimizin üzerinde gidiyoruz. Özellikle son zamanlarda Irak ve Erbil’de inceleme yaptım. Yaklaşık 16 firma ile bağlantı kurduk. Bu bağlantı kurduğumuz firmalar ile peşin olarak çalışmak için sözleşme yaptık” dedi.

SÜRECE RAĞMEN FEDAKAR YATIRIMCILAR

DTSO Başkanı Ahmet Sayar ise, son bir yıldır bölgede yaşanan olağanüstü sürece rağmen yürekli ve fedakar yatırımcıların olduğunu belirterek, “Bugün burada bir yıl önce bölgede yaşanan olaylar söz konusuydu. Bölgedeki yatırım o zaman bu aşamada değildi. Eğer karalılık ve fedakarlık olmamış olsaydı belki buradaki sanayici ve yatırımcımız bu yatırımı askıya alabilirdi. Bu yatırımını tamamladılar. İl ve istihdam için önemlidir. Yapılacak olan ihracatla önemli katkı sunulacaktır” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi