İşbaşı Eğitim Programı tıkır tıkır işliyor

İşkur'un kayıtlı işsizlerin kuruma kayıtlı işyerlerinde verilen eğitimle meslek sahibi olmasını amaçlayan İşbaşı Eğitimi Programı'ndan bu yılın ocak-temmuz döneminde 206 bin 720 kişi faydalandı

İşbaşı Eğitim Programı tıkır tıkır işliyor

Uygulanmaya başladığı 2009'dan bugüne 543 bin 34 kişinin katıldığı program sayesinde, geçen yıl eğitim alan 159 bin kişinin yaklaşık yüzde 75'i iş sahibi oldu

 İŞKUR'un kayıtlı işsizlerin kuruma kayıtlı işyerlerinde verilen eğitimle meslek sahibi olmasını amaçlayan İşbaşı Eğitimi Programı'ndan bu yılın ocak-temmuz döneminde 206 bin 720 kişi faydalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının desteğiyle İŞKUR'un hayata geçirdiği İşbaşı Eğitimi Programı, işverenlerin çalıştıracakları elemanları işbaşında tanımalarına fırsat verirken, işsizlerin ve öğrencilerin de iş tecrübesi eksikliğini gidermelerini sağlıyor.

Yaklaşık 6 aydır işsiz olanlar ile ilk kez işgücü piyasasına girenlere öncelik sağlanan programda, bu yılın ocak-temmuz döneminde 206 bin 720 kişi faydalandı.

Uygulanmaya başladığı 2009'dan bugüne toplam 543 bin 34 kişinin katıldığı program, geçen yıl eğitim alan 159 bin kişinin yaklaşık yüzde 75'ini iş sahibi yapma başarısı gösterdi.

- En fazla katılım İstanbul'dan

Bu yılın ocak-temmuz döneminde programdan faydalanan 206 bin kişinin 29 bin 360'ı İstanbul'dan başvurdu. İstanbul'u 13 bin 425 kişiyle Antalya, 12 bin 498 kişiyle İzmir izledi. Bu illeri sırayla Ankara, Sakarya, Adana, Muğla, Bursa, Gaziantep ve Kocaeli takip etti.

Programa ağırlıklı olarak kadınlar ve gençler ilgi gösterdi. Programa katılanların yüzde 48'ini oluşturan kadınlar, eğitimler sayesinde mesleklerini geliştirme ya da yapmak istedikleri işi bizzat işbaşında öğrenme fırsatı buldu. Programdan henüz iş piyasasına girmemiş, ön lisans ve lisans eğitimi alan gençler de yararlanarak, iş hayatına atım atmış oldu.

- İşçiye de işverene de kazandırıyor

Programa katılanlara günlük 50 lira (aylık bin 300 lira) zaruri gider ödemesi yapan İŞKUR, program boyunca kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası ile İş Kazası Meslek Hastalığı sigorta primlerini de yatırıyor.

İşbaşı eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerleri işe alan işverenler de programdan kazançlı çıkıyor. İŞKUR, bu işverenlerden imalat sanayisinde olanların her çalışan için 42 ay, diğer sektörlerde olanların ise 30 ay boyunca sigorta teşvik primini karşılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz