İşçinin beklentisi

TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "Çalışma yaşamının sürdürülebilirliği ancak ve ancak işçilerin ve ailelerinin insan onuruna yakışır koşullarda yaşam standartlarının tesisiyle mümkündür." dedi.

İşçinin beklentisi

Ağar, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından dördüncüsü bu yıl Divan Kuruçeşme'de düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda, dünyanın önemli sosyal, siyasal ve ekonomik gelişmelerin yaşandığı tarihsel bir dönemden geçtiğini söyledi.

Bu dönemin "küresel krizler ve kutuplaşmalar çağı" olarak adlandırılabileceğini belirten Ağar, şöyle konuştu:

"Küresel krizler ve kutuplaşmalar çağında önemli gelişmeler; savaşlar, siyasi gerilimler, varyantlarıyla sürmekte olan Kovid-19 salgını, iklim değişikliği, enerji ve gıda kriziyle birlikte genel olarak ekonomik krizler olarak sıralanıyor. Başta iklim krizi, Kovid-19 salgını, çevre sorunları, enerji ve gıda sorunu olmak üzere sıraladığım küresel krizler uluslararası iş birliği ve ortak çabalara ihtiyaç duyuyor. Bununla birlikte, Türkiye'nin çevre, enerji ve ilgili alanlarda kamu sektörünün öncülüğüne ve kamunun birikimine dayalı acil eylem planlarını hayata geçirmesi hayati bir önem taşıyor. Tüm tarafları ve ülkemizi yakından ilgilendiren ve forumumuzun konu başlıkları açısından da dikkat çekmek istediğim husus çerçevesinde tam da bu noktada 'kamu, işçi ve işveren birlikte mümkün' şiarı anlam kazanmaktadır."

 "SOSYAL DİYALOG ARZULANAN DÜZEYDE DEĞİL"

Ağar, TÜRK-İŞ'in devletin yanında, sosyal diyalog ve çalışma kültürüne dayalı sorumlu bir sendikacılık anlayışıyla 70'inci yaşını kutladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"İşçi, işveren ve devlet bir arada olunca sorunların çözümünün kolaylaşmasını umut ve temenni ediyoruz. Bu çerçevede yeşil dönüşümün sektörlere, çalışma hayatına ve sosyal taraflara sunacağı fırsatlar ve yaratacağı sorunlar konusunda diyalog ortamının sürdürülmesine ihtiyaç olduğunun altını çizmek istiyoruz. Ülkemizde sosyal diyalog arzulanan düzeyde değil. Geçmişte bazı fırsatlar yeterince iyi kullanılamadı. İşte bu nedenle, Ortak Paylaşım Forumu bize bir umut aşılamıştır. Sosyal diyalog inancını geliştirmiştir. Ancak daha yol almamız gereken çok mesafe var. Bu iş sadece toplantılarla olmaz. Yürekten istemekle olur, samimiyetle olur. İşte bu istek ve samimiyet bizde yeterince vardır."

 "İKİZ DÖNÜŞÜM, YEŞİL MUTABAKATA UYUM İLGİ ALANIMIZDA"

Ortak Paylaşım Forumu'nun bu yılki temasının "Çalışma Hayatında Sürdürülebilirlik" olduğunu anımsatan Ağar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Forumun diğer temaları olan ikiz dönüşüm, yeşil mutabakata uyum konuları da ilgi alanımızda yer alıyor. TÜRK-İŞ olarak forumun odak konusunu hem istihdamın hem de üretimin sürdürülebilirliği ekseninde ele alıyoruz. Çalışma yaşamının sürdürülebilirliği ancak ve ancak işçilerin ve ailelerinin insan onuruna yakışır koşullarda yaşam standartlarının tesisiyle mümkündür. İkiz dönüşüm kapsamında, hem dijital teknolojilerle ortaya çıkan yeni iş olanakları hem de tüm işlerin doğa dostu olması üzerinde duruyoruz. Emeğin temsilcisi olarak bizim önceliğimiz; istihdamın devamlılığı ve bu sayede işçilerin refahının kalıcı hale getirilmesidir. Teknolojik yenilikler gerekçesiyle kitlesel işsizlik dalgasına neden olacak politikaları benimsemeyeceğimiz açıktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler