Görüş Bildir

İŞKUR, 230 İş ve Meslek Danışmanı alacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 230 İş ve Meslek Danışmanı alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha önce twitter hesabından yaptığı açıklamada İŞKUR'a eleman alımı yapılacağı müjdesini vermişti.

İŞKUR, 230 İş ve Meslek Danışmanı alacak

İŞKUR'un söz konusu kadroya eleman alımı için ilanı yayımladı. İş ve Meslek Danışmanı alım inanında şöyle denildi:

İŞKUR DANIŞMAN ALIYOR

"Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B ve 6/6/1978 gün ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan ‘Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın değişik 14 üncü maddeleri ve ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereğince Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle ek listedeki kontenjana göre 230 sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanı alımı yapılacaktır. Halen 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesi statüsünde kurumda sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanı olarak çalışan personelin başvuruları kabul edilmeyecek. Başvurular, 8/3/2013-22/3/2013 tarihleri arasında www.iskur.gov.tr internet adresinden yapılacak. 22/3/2013 Cuma günü saat 23:59 itibariyle başvurular sona erecektir."

ALINACAK ELEMAN ŞARTLARI

Söz konusu kadrolara eleman alım şartları da şöyle açıklandı:

• 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak

• Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak

• Sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanı olarak istihdam edilecek pozisyon için fakülte veya yüksekokulların en az lisans programlarından mezun olmak (son başvuru tarihi itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların yerleştirilmesi yapılmış olsa dahi atamaları yapılmayacak.)

• KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünde 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan sınava girmiş ve puan almış olmak

• İş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi