İşsizlere iş imkanı

İŞKUR, işsiz gençleri işe yönlendirecek, üniversite ve sanayi arasında daha güçlü işbirliği bağlarının oluşturulmasına yönelik proje geliştiren tüzel kişiliklere 400 bin euroya varan hibe destekleri veriyor. Projenin muhatapları 15–29 yaş grubu gençler olacak.

İşsizlere iş imkanı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (İKG PRO) tarafından 'Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı’ eğitimi düzenlendi. Programda proje yürütücüleri üzerinde duruldu. Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) operasyon faydalanıcısı olarak yürüteceği hibe programı kapsamında, genç istihdamının geliştirilmesi, girişimcilik becerilerinin arttırılması ve bu yönde rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, aktif işgücü piyasası politikaları oluşturulmasına, gençler için profil çıkarma, danışmanlık, staj, eşleştirme gibi hizmetlerin sağlanmasına, okul sonrası işe geçişin kolaylaştırılmasına, üniversite ve sanayi arasında daha güçlü işbirliği bağlarının oluşturulmasına yönelik projeler beklendiği belirtildi.

PROJENİN DESTEKLENMESİ

Projelerle ilgili değerlendirmede bulunan İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, İşsizliğin azaltılması ve istihdamın sağlanması için topyekün seferberliğin sürdüğünü ifade etti. Karasevda, "Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' kapsamında, üniversite veya lise mezunu işsiz gençlerin, daha düşük öğrenim düzeyine sahip işsiz vatandaşların, okulu terk edenlerin, eğitimine devam eden gençlerin ve engelli bireylerin istihdamlarının sağlanmasına yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz.” diye konuştu.

HEDEF İŞSİZ GENÇLER

Temel hedef grubunun 15- 29 yaşları arasındaki gençlere yönelik olacak olan projeler beklediklerini dile getiren Karasevda, istihdam alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, meslek okulları, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları, sendikalar, konfederasyonlar, kamu kurumları, yerel yönetimler gibi kar amacı gütmeyen tüzel kişilik sahibi kuruluşların proje sunabileceğini açıkladı.

'Yatırım Sektörlerinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı' çerçevesinde sunulacak hibe projeleri için 200 bin euro ile 400 bin euro arasında hibe desteği sağlanacağını kaydeden Karasevda, programa başvuracak olanların www.ikg.gov.tr internet adreslerinden bilgiye ulaşılabileceklerini belirtti.

Karasevda, programla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler ise İŞKUR İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanlığı (İMD) personellerinden bilgi alabileceklerini aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz