İşsizliğin korkunç resmi!

BATMAN'da, İşkur'un başlattığı Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 8 aylık süreyle işe alınacak olan 380 kişi için açılan kadroya, ilk günde 2 bin 500 kişi başvuruda bulundu.

İşsizliğin korkunç resmi!

Batman İşkur İl Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 8 ay süreyle çalıştırılacak 380 işçi için açılan kadroya başvuru yoğun oldu. Geçen yıl, İşkur'un kamu kurumlarında 8 ay süreyle çalıştırdığı 3 bin 500 TYP kadrosunun bu yıl 380'e düşmesi, başvurularda izdihama neden oldu. 10 gün sürecek başvuru süresinin ilk gününde 380 kişilik kadro için 2 bin 500 kişi başvurada bulundu.

İŞTE İŞSİZLİĞİN BOYUTU

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Mahmut Polat, izdihamın önüne geçemediklerini ifade etti. Bu yıl Milli Eğitim İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumlara tahsis edilen 380 işçinin alınacağını aktaran Polat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurdukları halde sayının 380 ile sınırlı tutulduğunu aktardı. Polat, "Kadroların artırılmasını talep ettik ama kabul görülmedi. 10 günlük süre olmasına rağmen kadroları duyan aynı günde müracaat yapmak isteyince izdiham oluştu. 17 Ekim 2016 tarihinde tespit edeceklerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı birimlerde çalışmaya başlayacak" diye konuştu.

5 saat sıra beklediğini kaydeden 41 yaşındaki Necat Gülmez, alımların kura ile belirlenmesi talep ederek, "İşsizim, 6 çocuğum var. Tek umudum 8 ay süreli olsa da bu kadrolara yerleşmek. Geçen yıl da başvuruda bulunmuştum ama listede yer almamıştım. Bu kadroların kurayla belirlenmesi en adil yöntem olur" dedi.

53 yaşındaki Ahmet Demir ise 6 kişilik ailesinin geçimini seyyar satıcılık ile sağladığını, iş başvurusu için Antalya'dan Batman'a geldiğini ifade ederek, "Bu imkan bize de tanınır diye 6 saattir kuyrukta bekliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz