İzmit'te emeklilerden zamlara tepki

İzmit'te, emekliler elektrik, su, doğalgaz ve ulaşıma yapılan zamları protesto etti. Tüm Emekliler Sendikası Marmara Bölge Temsilcisi Remzi Polat, sağanak yağmur gibi zamların yağdığını söyledi.

İzmit'te emeklilerden zamlara tepki

İzmit'te Belediye İşhanı önünde toplanan Emekli Sen üyesi yaklaşık 25 kişi elektrik, su, doğalgaz, ulaşım ve gıda ürünlerine yapılan zamları protesto etti. Emekliler, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları attılar. Emekli Sen Marmara Bölge Temsilcisi Remzi Polat zamların emeklilerin yaşamını zorlaştırdığını belirterek, "Türkiye'de çatışma ve kaos ortamında iki seçimin yapıldığı 2015 yılını geride bıraktık. Ne yazık ki her yeni yıla girerken olduğu gibi 2016 yılına da günlük hayatımızda tükettiğimiz temel ürünlerin fiyatlarına yapılan zamlarla girdik. Enflasyon çift haneli rakamlara dayandı ve zor günler geçiriyoruz. Sağanak yağmur gibi yağıyor zamlar. Bu durum yaşamımızı ve nefes almamızı zorlaştırıyor" dedi.

Polat hükümetin yanlış politikaların hesabını emekçilere ödetmeye çalıştığını söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz emekliler, hükümeti izlediği yanlış iç ve dış politikanın yol açtığı ekonomik krizin faturasını milyonlarca emekçiye ve emekliye ödetme politikasından vazgeçmeye, emeğiyle yaşayan milyonlarca işçiyi, kamu çalışanını, emekliyi ise hükümetin izlediği savaş ve sömürü politikasına karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz."

Kaynak: DHA