Kadın İşçi Çalıştıran İşverene 25 Bin TL Destek

"Türkiye Yüzyılı" projesi kapsamında, kadınların işgücüne tam katılmasını teşvik etmek ve üretimde daha fazla kadın istihdamı sağlamak amacıyla İş ve İşçi Bulma Kurumunca, yeni bir uygulama daha hayata geçirildi.

Kadın İşçi Çalıştıran İşverene 25 Bin TL Destek

İŞKUR, aktif işgücü projeleri ile nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik şirketlere destek olmaya devam ediyor. Bu proje kapsamında pilot il seçilen Bursa'da kadın işçi çalıştıran işverene 25 bin lira destek verilecek.

"Türkiye Yüzyılı" projesi kapsamında, kadınların işgücüne tam katılmasını teşvik etmek ve üretimde daha fazla kadın istihdamı sağlamak için  yeni bir uygulama daha hayata geçirildi.

Kadın İşçi Çalıştıran İşverene 25 Bin TL Destek

İşverenlere, ihtiyaçları olan iş gücünü herhangi bir maliyetle yetiştirmeleri için fırsat sunan, Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi, pilot illerden biri olan Bursa'da başlatıldı.

Kadın İşçi Çalıştırana 3 Ay 25 Bin Lira Destek Verilecek

Program çerçevesinde, 18 ila 35 yaş arasındaki kadın çalışana iş olanağı sağlayan imalat sektöründeki şirketlere, istihdam ettiği kadın işçi için 3 ay süreyle aylık 25 bin liraya kadar destek veriliyor. Destekten yararlanacak şirketin, imalat sektöründe ve en az 2 sigortalı çalışanın olması gerekiyor. Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesinden faydalanan şirketlerin, destek ödemesi yapılan sürenin en az 2 katı kadar süreyle kadın personeli istihdam etmeyi taahhüt etmesi gerekiyor.

3 Bin Lira Çocuk Bakım Desteği

Şirketler, çalıştırdıkları sigortalı işçi sayısının yüzde 10’una kadar personel talep edebiliyor. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın personele 0 - 66 ay aralığında çocuğu olması durumunda, aylık 3 bin Lira çocuk bakım desteği de verilecek.
Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine başvuru şartlarını sağlayan tüm şirketlerden, İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunmaları talep edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz