Görüş Bildir

Kadın meclisi kolları sıvadı

Berekatoğlu, “16 meslek komitesinden 4’ünün başkanlığı, 6’sının da başkan yardımcılığı görevini kadın üyeler üstlenmişlerdir. Ayrıca Odamız meclisinde 5 kadın üye yer almakta, bunlardan biri de Yönetim Kurulunda aktif görev almış bulunmaktadırlar” dedi.

Kadın meclisi kolları sıvadı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Doğu Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ortak organizasyonuyla merkez Sur ilçesinde bir otelde düzenlenen programda, gazetecilerle bir araya geldi.

DTSO KADIN MECLİSİ

DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Seda Berekatoğlu, programda, DTSO Kadın Meclisinin kadınların yaşamın her alanında aktif rol almalarına önemli katkı sunduğunu, bunun diğer oda ve borsalar için de model olduğunu söyledi.

ÖZEL SEKTÖRÜN İLİŞKİSİ

Türkiye'nin her tarafında kadınların oda, borsa ve diğer meslek örgütlerinin yönetimlerinde başkanlık düzeyinde aktif görevler aldıklarına şahit olduğunu anlatan Berekatoğlu, odanın karar alma mekanizmasındaki kadın temsiliyetini de arttırdıklarını belirtti.

Berekatoğlu, "Böylece kadınları ilgilendiren konularda kadınların karar vermelerinin önünü açmış, katılımcı yönetim anlayışını odamızda hakim kılmış olduk." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi