Kadınların istihdamı

Diyarbakır’da kadınların istihdama katılımı için yeni proje

Kadınların istihdamı

SANAYİ MEKTEBİ

Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde 150 gencin nitelikli eğitimi ve istihdamı için AB desteği ile bir proje yürüttüklerini belirten Tayınlamak,

“Kursiyer başvurularımız tamamlanmak üzere. Sabancı Vakfı ve UNDP işbirliğinde moda tasarım, yazılım dilleri, aşçı yardımcılığı, barista gibi farklı alanlarda ve Teleperformance işbirliğinde çağrı merkezi hizmetlerinde eğitimler düzenledik ve yeni eğitim programlarımız devam ediyor. Yeni onaylanan hibe desteği ile de eğitim alan veya iş arayan gençlerin, genç kadınların işletmeler ile eşleştirilmesine odaklanıyoruz. Hedefimiz 1 yıl süre içinde büyük çoğunluğu genç kadınlar olacak şekilde 300 gencin yerel, bölgesel veya ulusal düzeyde farklı sektörlerde iş bulmasını sağlamak”

diye konuştu.

Tayınlamak, proje çerçevesinde ayrıca işletmeler ile gençleri bir araya getiren etkinliklerinde gerçekleştirileceğini belirterek, personel arayan işletmelerin ve iş arayan gençlerin Diyarbakır Sanayi Mektebi’ne başvurabileceklerini ve kariyer mentörlüğü ile eşleştirme hizmetlerinden yararlanabileceklerini ifade etti.

Haber merkezi 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler