Kaldırım işgali uyarısı

Diyarbakır'da oto galericilerin şehir dışına taşınması ve kaldırım işgallerine son verme konusunda bir süredir çalışma başlatan Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, araç sahiplerini ve iş yeri sahiplerini uyardı.

Kaldırım işgali uyarısı

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kaldırım işgallerini önleme konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Son iki aydır bu konuda kararlı bir çalışma sürdüren zabıta ekipleri başta oto galericiler olmak üzere tüm esnafı uyardı. Kaldırımları işgal eden esnafa ağır para cezaları kesiliyor.

KALDIRIM İŞGALİ ALARMI

Kaldırım işgallerini önleme konusundaki çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Aslan Acer, işgallere son verme konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Kaldırımları işgal eden çok sayıda esnafa ceza kestiklerini belirten Acer, "Özellikle yaz aylarında kaldırım işgallerinde yoğun bir artış gözleniyor. Öyle ki yayalara yürüyecek yer kalmıyor. Yurttaşlarımız caddede yürümek zorunda kalıyor. Bu da hayati risk meydana getiriyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için bir süredir yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Öncelikle esnafımıza bu konuda uyarıyoruz. İşgallerin yol açtığı sorunlara izah etmeye çalışıyoruz. Bazı esnaflarımız duyarlılık göstererek kaldırımları boşaltıyor. Uyarılara rağmen boşaltmayanlara ise cezai müeyyide uyguluyoruz" dedi.

ZABITA DENETİMLERİ

Özellikle Sento Caddesi ve Urfa Yolu üzerinde ikinci el oto alım satımı yapan oto galericilere dikkat çeken Acer, UKOME'nin aldığı karar doğrultusunda, oto galericilerin şehir dışına alındığını belirtti. Ancak bazı oto galericilerin mühür fekki yaparak halen şehir içinde faaliyet gösterdiğini tespit ettiklerini kaydeden Acer, şunları söyledi:

ARAÇ SATIŞI YAPANLAR

"Mühür fekki yaparak, halen kaldırım üzerinde araç satışı yapan işyeri sahipleri hakkında yasal işlem yapacak savcılığa bildirdik. Ayrıca kaldırım üzerinde araçları fotoğraflayarak her gün para cezası kesiyoruz. Bu cezaların ödenmemesi durumunda araç sahiplerine icra takibi başlatacağız. Araçların satışı sırasında bu cezalar karşılarına çıkacak. Hem araç sahiplerini hem de işyeri sahiplerini bu konuda uyarmak istiyoruz. Şehir içinde ve kaldırım üstünde araç satışına artık izin vermeyeceğiz. Bunun için tüm müeyyidelerimizi kullanacağız. Bu konuda herkesten duyarlılık bekliyoruz."

Acer, kaldırımların boşalması ile ilgili halktan olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayarak, "Kaldırımlara yayalara aittir, herkesin bu hakka saygı göstermesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz