Kamudaki işçiler Ankara’dan seslendi: Taşeron çalışma yasaklansın

Kamuda taşeron olarak çalışan ve hak kaybına uğradıklarını belirten işçiler Ankara’da eylem yaptı, taşeron çalışmanın yasaklanmasını talep etti.

Kamudaki işçiler Ankara’dan seslendi: Taşeron çalışma yasaklansın

Tüm Kamu Çalışanları Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sayısı 1 milyona yakın olan kamudaki taşeron işçilere ilişkin Ankara Ulus’ta açıklama yaptı.

CHP Milletvekillerinin de destek verdiği işçiler, “Taşeron çalışma yasaklansın” sloganı attı, kamudaki tüm taşeron çalışanların kadroya alınması talep edildi.

Taşeron işçilerin açıklamasında, “Taşeron işçilerin tamamının kadroya alınmasını istiyoruz. Kamuda kadro verilmediği için her ay devletimiz 60 milyon lira zarar ediliyor. Yazıktır, günahtır. İşçilerin tamamına kadroya alın. Kamuda taşeronluğu yasaklayalım” ifadelerine yer verilirken CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Hakları yenilen farklı uygulamalarda bulunan taşeron işçilerin yanındayız. Şu anki iktidarın ömrü düzenleme yapmaya yetmeyecek gibi gözüküyor. Millet İttifakı’nın iktidarında kamuda çalışan taşeron işçilere kadro vereceğiz” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz