Karadeniz Ticaret Ağı Projesi

Trabzon TSO Başkanı Hacısalihoğlu: ''Karadeniz havzası içerisindeki ülkelerin ekonomik ilişkileri geliştirmesi yanında kültürel ilişkilerinin de geliştirmesi çok önemli''

Karadeniz Ticaret Ağı Projesi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Karadeniz havzası içerisindeki ülkelerin ekonomik ilişkilerini geliştirmesinin yanında kültürel ilişkilerin geliştirilmesinin de çok önemli olduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu, Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Ermenistan'ın yer aldığı Karadeniz Ticaret Ağı Projesi ile ilgili olarak Trabzon TSO Toplantı Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Karadeniz havzası içerisinde bulunan ülkelerin ticari ilişkilerinin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

Projenin, ülkelerin birbirleri ile yapacakları ekonomik ilişkilerin belirlenmesi noktasında önemli bir görevi yerine getireceğini ifade eden Hacısalihoğlu,  şöyle devam etti:

''Karadeniz havzası içerisindeki ülkelerin ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yanında kültürel ilişkilerinin de geliştirilmesi çok önemli. Bu noktada Karadeniz Ticaret Ağı Projesi'ne önemli görevler düşüyor. Ülkeler arasındaki ilişkilerin sürekli olarak sıcak tutulması lazım. Bu noktada biz oda olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Taraflar arasındaki ilişkilerin sürdürülebilirliğinin sağlanması çok önemli.''

Karadeniz Ticaret Ağı Projesi Koordinatörü Buğra Kahraman ise projenin amacının, Karadeniz havzasında sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için bölgesel kaynaklar, etkinlikler ve ortak ilgi alanlarına yönelik yapılacak olan çalışmalarla, bölge içi ortaklıkları ve sınır ötesi ekonomik ilişkileri teşvik etmek ve kolaylaştırmak olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz