Görüş Bildir

'Kardeş kanı akıtmaktan zevk alanlar var'

Bakan Çelik, bölgede devam eden terör olaylarını eleştirerek, "Toprağı suyla buluşturalım diye gayret ediyoruz. Toprağa suyu akıtalım diye uğraşırken, bu güzel coğrafya, bu güzel bölgede kardeş kanı akıtmaktan zevk alanlar var" dedi.

'Kardeş kanı akıtmaktan zevk alanlar var'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, seçim bölgesi Şanlıurfa'da düzenlenen Güneydoğu Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesi bölgedeki illerin yöresel ürünlerinin sergilendiği stantların açılışını yaparak dolaşan Bakan Faruk Çelik ve beraberindekilere; yöresel yiyecekler ikram edildi. Toplantıda tarım ve hayvancılığa ilişkin bilgiler veren Bakan Çelik, bölgede devam eden terör olaylarını hatırlatırken isim vermeden HDP ve PKK'yı sert bir dille eleştirdi. Bölgede devam eden terörü eleştiren Bakan Çelik, ülkenin kalkınması için mücadele verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Bölgede terörle mücadelenin yoğun sürdüğü bir ortamda bu anlamlı bölgesel toplantıyı gerçekleştiriyorum. Bereketli, hilalin coğrafyasıdır burası. 3.2 milyon hektarlık tarım arazisine sahip coğrafya Türkiye'nin tarım ambarıdır. Burayı tarımda Türkiye'nin 'lokomotif bölgesi' yapalım diye uğraşırken, her alanda birçok yatırımları gerçekleştirirken, bu toprakları tarım deposuna dönüştürülelim diye çalışırken, birileri bu güzel coğrafyayı, bu bereketli coğrafyayı, silah deposuna dönüştürme gayreti içerisinde."

"KARDEŞ KANI AKITMAKTAN ZEVK ALANLAR VAR"

Hükümet olarak yatırımlarla bölgeyi kalkındırmaya çalıştıklarının altını çizen Bakan Faruk Çelik, şöyle devam etti: "Toprağı suyla buluşturalım' diye gayret ediyoruz. 1001 türlü yatırımlarla toprak suyla buluşsun diye mücadele ederken, toprağa suyu akıtalım diye uğraşırken, bu güzel coğrafyada, bu güzel bölgede, kardeşkanı akıtmaktan zevk alanlar var. Türkiye'nin, kalkınma, huzur ve bereketin düşmanıdırlar. Gidin bakın bu millet size 80 milletvekili verdi. Çalışın demokratik yollardan projelerinizi üretin mücadelenizi verin daha da büyüyün, daha da gelişin ve iktidar olun. Projelerinizi gerçekleştirin buna bir engel var mı? Yok. Ama siz bu yolu değil, demokratik yolları değil antidemokratik yollarla terör faaliyetleriyle bölge insanına bu güzel coğrafyayı zehir ediyorsunuz."

"CUMHURBAŞKANIMIZA SALDIRIYORLAR"

Bölgenin huzuru için güvenlik güçlerinin adım adım operasyonlara devam ettiğini ifade eden Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Bölgenin kalınması için gelişmesi için bölgede huzurun tesisi için devletin başında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük gayretleri, büyük risk alarak her açıdan risk alarak başatmış olduğu huzur ortamı karşısında saldıracak kimseyi bulamamış ve bu huzur ortamını sağlamaya çalışan sayın cumhurbaşkanımıza saldırıyorsunuz. Türkiye'ye namlu doğrultanlarla kucak kucağa oluyorsunuz. Moskova'da onlarla kucak kucağa geliyorsunuz? bu nasıl bölgeyi sevmek bu nasıl bölge insanına saygı duymak. Nasıl bu ülkeye saygı duymak, nasıl bu ülkenin insanı olmak. Bu ikiyüzlülüğe kanacak bir tek Selahattin Eyyubi'nin torunun olmadığını ve olmayacağını açık bir şekilde ifade ediyorum".

"DEVLETİMİZ KAN AKMASINI İSTEMİYOR"

Devlet ve hükümetin kan akmaması için çok çaba sarf ettiğini vurgulayan Faruk Çelik, şöyle devam etti: "Devlet ve hükümetimiz açık ve net ifade ediyorum kan akmasın diye ne kadar büyük çaba gösterdiğini en canlı şahitlerinden birisiyim. Bunu bütün içtenliğimle söylüyorum. Kılcal damarlarımdan gelen bir haykırışla söylüyorum. Yeter kan akmasın diye hükümetimizin devletimizin nasıl mücadele verdiğini en canlı şahitleriyiz. Ama bu kan akmasın diye verdiğimiz mücadelede dağda bulunanlar, dağda bulunanlar oraları terk edeceklerine rağmen ne bulundukları yerden yurdu terk ettiler ne silahlarını teslim edip ne bir devletin adaletine teslim oldular.  Aksine neler yaptıklarını siz ibretle izliyorsunuz."

Bölgedeki terör olaylarına ilişkin tepkisini dile getiren bakan Çelik, daha sonra  bir Kızılderili Atasözüyle tarım arazilerin yok olmasına dikkat çekerek, "Bir Kızılderili atasözünde şöyle deniliyor; 'Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, paranın yenmeyen bir şey olduğunu herkes anlayacak. Ama iş işten geçmiş olacak.' İşte biz de iş işten geçmesin diye bu toplantıları yapıyoruz" dedi.

Şanlıurfa'ya ve illerin ovalarına havadan bakıldığında tarım arazilerin ne halde olduğunun görüleceğine dikkat çeken Faruk Çalık, tarım arazilerinin betonlaşmasının önüne geçmek için herkesi duyarlı olmaya davet etti.

"TARIM ARAZİLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"

Bugün övünülen tarım arazilerinin yakın gelecekte böyle bir anlayışla gidildiği taktirde işin tehlikeli boyutuna ulaşacağını kaydeden Faruk Çelik, "Bugün övündüğümüz bu güzel tarım arazileriyle yakın gelecekte böyle bir anlayışla devam edersek; o arazilere betonları dikmeye oralarda çarpık yapılaşmalara müsaade edersek yanlış olur. Belediye başkanlarımız burada oraları imara açmak gibi yol denenirse bilin ki bu toprakların gelecekte vereceği bir şey olmayacaktır. Onun için bu konuda da çok duyarlı olacağımızı ve tarım arazilerinin milimetrelik takipçisi olacağımızı bilinmesini isterim" dedi.

Konuşmaların ardından bir süre oturuma başkanlık yapan bakan Faruk Çelik, kampanyalar kapsamında toplanan 2 TIR dolusu yardımın Suriye'ye gönderilmesi törenine katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi