Kart Yerine iban’a Ödeme Alan İşletmelere Ceza Kesilecek

Kart yerine İBAN’a ödeme alan işletmeler yandı!

Kart Yerine iban’a Ödeme Alan İşletmelere Ceza Kesilecek

Maliye Bakanlığı’nın son kararına göre, işletmelerin kart yerine iBAN’a ödeme alan işletmelere ceza kesilecek.

Kart Yerine iBAN’a Ödeme Alan İşletmelere Ceza Kesilecek

Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi müfettişleri, hesabına sürekli farklı isimlerden havale gelen hesap sahiplerine ceza uygulayacak.

Son dönemde işletme sahipleri, işletmelerinde vergi yükünden kurtulmak adına ürün veya hizmet ücretini pos cihazı aracılığıyla karttan almak yerine müşterilerine iBAN’a göndermelerini istiyor. 

iBAN’ alınan ödemelerle gerçek kazancını kayıt dışı bırakan işletmeler, artık müşteriden havale istediklerinde ceza alacaklar. Söz konusu olayların tespiti için de vergi müfettişleri, banka hesaplarına giren paraları takip edecek. Eğer söz konusu kişinin hesabına sürekli farklı hesap ve isimlerden ödeme geliyorsa söz konusu hesap sahiplerine para cezası uygulanacak.
Yapılan şikayetlere istinaden harekete geçen Maliye Bakanlığı hesap hareketlerini izleyerek vakaları tespit edecek. Henüz uygulamaya geçmeyen bu ceza ile vergiden kaçınma olayına da kısmen önlem alınmış olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuya ilişkin, “Vergi kayıp ve kaçağına neden olarak haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz.” şeklinde bir açıklama yapmıştı. 
 

Kaynak: Diyarbakır Söz