Görüş Bildir

Kasaplar Federasyonu Başkanı: Sakin, zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz

Ramazan öncesi kırmızı ete zam beklenirken, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz” diye konuştu.

Kasaplar Federasyonu Başkanı: Sakin, zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, ramazanda kırmızı ete zam olmasını istemediklerini belirterek, “Sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz” diye konuştu. Kırmızı etin belirli çevreler tarafından gündemde tutulduğunu ileri süren Yardımcı, Et ve Süt Kurumu'nun aldığı eti kasabın da satması için çalışma yaptıklarını vurguladı.

Piyasada yeterli etin bulunduğuna değinen Yardımcı, şöyle konuştu:

"Ramazanda kırmızı ete zam olmasın istiyoruz. Et ve Süt Kurumunun piyasaya satacağı etin piyasaya denge olmasını sağlayacağız. Federasyon olarak çalışma yapıyoruz, sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz. Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer."

Et ve Süt Kurumu’nun ramazan için piyasaya taze karkas et satışı yapmasına da değinen Yardımcı, federasyon olarak her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı koruduklarını ifade etti.

Yardımcı, besiciye verilen desteklerin önemli olduğunu hatırlatarak, besicilikte özellikle aile işletmelerinin sektörün sürdürülebilirliği açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

'SPEKÜLATÖRLÜĞE GEREK YOK' 

Girdi maliyetlerinin yükseldiğini dile getiren Yardımcı, "Her ramazanda 'kırmızı ete zam', 'kırmızı et yeterli' değil gibi spekülatif açıklamalar oluyor. Türkiye'de et sorunu yok. Spekülatörlüğe gerek yok, bizim hayvanımız kendimize yeter. Esnaf olarak önceki ramazanlarda ete zam yapmadık." dedi.

Lezzetli etin püf noktalarını anlatan Yardımcı, "Buzluktan çıkarıp çözdürdüğünüz eti, tekrar buzluğa atmayın bakteri üretir. Eti çok fazla pişirmeyin, kanlı da olmasın ama sulu olması vitaminler için önemli." dedi.

'BAKANLIK DEPREM BÖLGESİNDE HAYVANLARA SAHİP ÇIKTI'

Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Maraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından hızlıca koordine olarak, o illerdeki hayvanları satın aldığını söyledi.

Yaralı hayvanların tedavisinin sağlandığını, bazılarının ise besiye alındığını belirten Yardımcı, Bakanlığın bölgedeki büyük ve küçükbaş hayvanlara sahip çıktığını vurguladı.

Deprem bölgelerindeki aşevlerinde çıkan yemeğe oda başkanlarının ve kasapların ellerinden geldiğince kırmızı et desteği sağladığını aktaran Yardımcı, kendilerinin de Antalya'da depremzedelerin konakladığı tesislere et desteği vermeye çalıştığını bildirdi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi