Kaskonun kapsamı!

Sigortam.net CEO'su Ataman Kalkan: "Maddi hasarların karşılanmasında oldukça önemli bir rol oynayan mini onarım teminatı, poliçe içinde yer alan ve küçük hasarları ücretsiz tamir edebilmeyi sağlayan bir ek hizmet"

Kaskonun kapsamı!

Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Ataman Kalkan, kaskonun tek taraflı kazalarda da sigortalıyı koruduğu için risklere karşı geniş bir güvence sağladığını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, beklenmedik masraflardan korunmak adına araç sahiplerinin kasko sigortası yaptırmalarının büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Sigortam.net, kaskonun öne çıkan avantajlarına ışık tutuyor.

20'den fazla sigorta şirketi aracılığıyla her bütçeye uygun kasko seçeneklerini kullanıcılarına sunan platform, trafik kazaları ya da park halinde çarpışma gibi durumlardan mini onarıma kadar tüm kapsamları detaylı olarak ele alıyor.

"KASKO, TEK TARAFLI KAZALARDA DA GENİŞ KAPSAMLI GÜVENCE SAĞLAR"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sigortam.net Üst Yöneticisi (CEO) Ataman Kalkan, maddi hasarlı trafik kazalarının çeşitli sebeplerle gerçekleşebileceğini belirterek, "Bilindiği gibi trafik kazaları sadece iki taraflı, araçların çarpışması şeklinde olmayabilir. Sürüş halinde ya da park durumundayken de birçok hasar meydana gelebiliyor. Bu tarz durumlarda, bazen karşı tarafın bir sürücüsü olmayacağını veya hasarı gerçekleştiren karşı tarafa ulaşılamayacağını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir sorunla karşılaşıldığında, karşı tarafın trafik sigortasından bir ödeme almak da mümkün olmuyor." ifadelerini kullandı.

Tek taraflı kazalarda kaskonun büyük önem taşıdığını vurgulayan Kalkan, "Kasko, tek taraflı kazalarda da sigortalıyı koruduğu için risklere karşı geniş bir güvence sağlıyor. Örneğin, aracın duran bir cisme çarpması sonucu hasar alması ya da park halinde duran araca başka bir aracın çarpıp kaçması gibi durumlarda hemen kasko devreye giriyor. Bu da araç sahibi için büyük bir kurtarıcı oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kalkan, şunları kaydetti:

"Maddi hasarların karşılanmasında oldukça önemli bir rol oynayan mini onarım teminatı, poliçe içinde yer alan ve küçük hasarları ücretsiz tamir edebilmeyi sağlayan bir ek hizmet. Kapsamı, kasko poliçesine göre değişkenlik gösterebilir. Ancak mini onarımın kasko poliçesi geçerliliği süresince, ekstra bedel ödemeye gerek kalmadan araçtaki kaporta, iç döşeme, ön cam, boya, plastik tampon gibi ufak hasarların hem maddi limitler hem de mini onarım dahilinde olan belli limitler doğrultusunda tamir ettirilebilmesini sağlıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz