Katı atık depolama

400 bini aşan nüfusuyla gün geçtikçe nüfus yoğunluğunda büyük artışın yaşandığı Bağlar’da katı atık depolama ihtiyacına cevap vermek için Bağlar Belediyesi tarafından geliştirilen “Birinci Sınıf Katı Atık Getirme Tesisi” hayata geçiriliyor.

Katı atık depolama

İki ay önce temeli atılan tesisin üç ay içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

Bağcılar Mahallesi’nde yapımı devam eden tesisin inşaatında incelemelerde bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 4 bin metrekarelik alanda tasarlanan tesisin idari bina,depolama ve ölçüm alanlarından oluştuğu bilgisini paylaştı.

“SIFIR ATIK PROJESİ’NE DESTEK

Katı atıkların geri dönüştürülmesiyle ilgili çalışmaları üç yıldır yoğun bir şekilde gerçekleştirerek farklı projeleri hayata geçirdiklerini belirten Beyoğlu,”Nüfus yoğunluğuyla beraber yeni sorunların da yaşandığı bir ilçeyiz. Hizmet talebi ve ihtiyaçlar daima artıyor. Bunlardan biri de katı atık toplama ve bunların geri dönüşüme kazandırılmasıdır. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mız  tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanımız sayın  Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli  eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında  1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. İnşallah en geç üç ay içerisinde hazır hale gelecektir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz