Kentsel Dönüşüm'e Bursa'dan başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüşümünü, Bursa'da bir kamu binasının yıkımıyla sembolik olarak başlattı.

Kentsel Dönüşüm'e Bursa'dan başlandı!

Bayraktar, Mollaarap Mahallesi'ndeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu'nun eski hizmet binasının yıkım törenine katıldı.

Bayraktar, burada yaptığı açıklamada, bu binanın, valilik tarafından riskli olduğu için boşaltıldığını belirtti. Eski hizmet binasının yıkılacağını ve yerine huzurevi yapılacağını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

''Bursa'da bütün riskli binaları tek tek, bundan sonra belediyelerimiz, ilçe belediyelerimiz, büyükşehir belediyemiz, valiliğimiz, riskli binaları tespit edecek ve kamu binalarından, riskli bölgelerden başlamak suretiyle riskli binaların hepsinin yerine yenilerini yapacağız. Bu binanın da inşallah yerinde depreme dayanıklı, sağlam, güvenlik, konforlu, yeni bina yapılacak. Bursa önemli olduğu için buradan sembolik olarak başlatıyoruz, ama esas büyük yıkımı sayın Başbakanımızın teşrif edeceği bir törenle, Türkiye çapında büyük bir törenle başlatacağız. Ama burada da bir öncü olarak Bursa'dan sembolik olarak bu yıkımı başlatmış oluyoruz.''

Bayraktar, daha sonra kamu binasının yıkımının başlatılması talimatını verdi. Eski binanın, yıkımına bir kepçe yardımıyla başlandı.

Bakan Bayraktar, kendisine eşlik eden Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile merkez Yıldırım ilçesinde inşası süren Tapu ve Kadastro Bursa Bölge Müdürlüğü binasında da incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz