Kentsel dönüşüme hüsrevpaşa'dan

Bitlis'te "Hüsrevpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında yapılacak kamulaştırma, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kentsel dönüşüme hüsrevpaşa'dan

Sosyal Konutlar mevkinde uygulanması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi, Bakanlar Kurulu kararıyla desteklenerek hayata geçirilecek.

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal konutlar alanında başlattıkları kentsel dönüşüm çalışmasının son aşaması olan kamulaştırma kararının Resmi Gazete'de yayınlandığını söyledi.

Yürürlüğe giren Kentsel Dönüşümde Acil Kamulaştırma Yasası'yla, bölgede anlaşma sağlanamayan hak sahiplerinin evlerinin acilen kamulaştırılacağını belirten Alaydın, Hüsrevpaşa Mahallesi'nde yapılması planlanan, kentsel dönüşüm 1. etap çalışma sahasında, 200 hak sahibinden 197'siyle anlaşmaya varıldığını ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ATAĞI

Alaydın, şöyle konuştu:

"Kamulaştırma kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, önümüzdeki engellerden birini aşmış olduk. Beşli Konut olarak bildiğimiz eski sosyal konutların ev sahiplerinden 200'ünden 197'siyle fiilen anlaşmış durumdaydık. Ama üç vatandaşla sıkıntımız vardı. Kamulaştırma gerekiyordu. Bu nedenle proje aksıyordu. Acil kamulaştırmayla proje hız kazandı. Yakında İnşallah Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, hemen inşaatların ihalesini yapacak. Bununla birlikte umarım o üç arkadaşımız gelip bizimle sözleşme yapar. Yapmadığı takdirde bu evlerin hemen kamulaştırmasını yapacağız."

BİRİNCİ ETAPLA İLGİLİ ÇALIŞMA

Bu çalışmaların 1. etapla ilgili çalışma olduğunu ve tekli konutlarla ilgili olan çalışmaların süratle devam ettiğini belirten Alaydın, kamulaştırma yapmaları gereken yerleri kamulaştıracaklarını ifade etti.

Alaydın, "Böylelikle de Bitlis ilk defa bir kentsel dönüşüme şahitlik etmiş olacak. Önemli bir adım atmış olacağız. Bu projeyle hem konut açığını kapatmış olacağız hem de vatandaşlarımızın yaşayabileceği konutlara kavuşmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz